Vineri, în Franța au fost anunțate peste 40.000 de cazuri noi de COVID-19 și 298 de decese. Alte națiuni, inclusiv Rusia, Polonia, Italia și Elveția, au înregistrat, de asemenea, noi recorduri.
Creșterea numărului de cazuri în Europa a determinat Organizația Mondială a Sănătății să anunțe că lumea traversează un moment critic al luptei împotriva COVID-19. Prin urmare, OMS a cerut acțiuni rapide pentru a preveni colapsul serviciilor de sănătate.
Infectările zilnice din Europa s-au dublat în ultimele 10 zile. Până acum, Continentul a înregistrat un total de 7,8 milioane de cazuri și aproximativ 247.000 de decese.
„Următoarele câteva luni vor fi foarte dure, iar unele țări se află pe un drum periculoas”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
La nivel global, s-au înregistrat peste 42 de milioane de cazuri de COVID-19 și 1,1 milioane de decese.
Oamenii de știință au avertizat că, deși se fac progrese la o viteză fără precedent pentru descoperirea unui vaccin, acesta nu va garanta revenirea la o viață normală în primăvară.
Ce se întâmplă în Franța?
Aflat într-o vizită la un spital din apropierea Parisului, Emmanuel Macron a declarat că oamenii de știință l-au informat că virusul va fi prezent „cel mai puțin până în vara viitoare”.
Acesta a precizat că este prea devreme pentru a se pronunța cu privire la intrarea Franței într-un nou lockdown complet sau parțial.
Zilele trecute, în Franța a fost extinsă carantina pe timp de noapte, 46 de milioane de oameni fiind afectați de această măsură.
Între timp, șeful unui grup de spitale din Paris a avertizat că al doilea val de COVID-19 ar putea fi mult mai dur decât primul.
„Percepția din ultimele luni a fost că al doilea val de COVID-19 nu există sau că este unul mic. Situația este exact invers”, a declarat Martin Hirsch, șeful grupului de spitale AP-HP.
„Sunt mulți oameni infectați, fără să știe asta sau fără ca altcineva să știe”, a adăugat acesta.
În Franța, pacienții diagnosticați cu noul coronavirus ocupă în prezent aproape jumătate din cele 5.000 de paturi de terapie intensivă.
Foto: Hepta