„Apreciez curajul, spiritul de responsabilitate şi simţul datoriei care v-au condus la această decizie”, a scris preşedintele francez, potrivit unor extrase din scrisoare.

„Într-un moment în care tocmai am sărbătorit împreună cea de-a 80-a aniversare a debarcării din Ziua Z, îmi exprim dorinţa ca acest spirit de parteneriat între cele două maluri ale Atlanticului să continue să anime relaţiile istorice dintre cele două ţări ale noastre”, a transmis Macron.

Duminică, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a anunţat că pune capăt campaniei sale de realegere, deoarece un număr tot mai mare de membri ai Partidului Democrat nu mai credeau în capacitatea sa de a-l învinge pe republicanul Donald Trump. Liderul de la Casa Albă i-a acordat sprijinul vicepreşedintei sale, Kamala Harris, pentru a-l înlocui în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

În mesajul său, Emmanuel Macron nu face nicio referire directă la victoria vreuneia dintre părţi. Deşi își exprimă speranța păstrării „relaţiilor istorice” dintre Franța și SUA, liderul de la Elysee nu menţionează posibilitatea unei victorii a lui Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News