Ceremonia „a oferit lumii întregi un spectacol extraordinar, unic în lume şi în istoria Jocurilor care, cred eu, i-a făcut pe compatrioţii noştri extrem de mândri”, a declarat șeful statului francez, elogiind „spectacolul formidabil (…) pe care artiştii şi atleţii l-au dat”.

Macron a felicitat și „mobilizarea extraordinară” a forțelor de securitate. „Ţin să vă transmit recunoştinţa mea, recunoştinţa naţiunii, să vă transmit că acest lucru nu ar fi fost posibil fără eforturile şi toată munca pe care aţi reuşit să o faceţi în aceşti ultimi ani şi fără angajamentul şi hotărârea voastră extraordinare”, a declarat el cu prilejul unei deplasări la centrul de informare şi comandă al direcţiei de ordine publică şi circulaţie al prefecturii de poliţie din Paris.

„Aceste Jocuri sunt posibile pentru că există în total 250.000 de oameni ai forţelor de securitate internă care vor petrece vara protejându-le, supraveghindu-le”, a subliniat președintele francez.

Circa 45.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizați pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, precizează AFP, notând că este vorba de un număr inedit pentru un eveniment public.

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News