Enel are în plan reducerea datoriilor grupului de la 69 de miliarde de euro la 51-52 de miliarde, conform planului.
Grupul vrea să se concentreze pe șase piețe și să investească în jur de 37 de miliarde de euro în următorii trei ani, dintre care 60% în generarea de energie, servicii și clienți și 40% în rețele.
Are trei milioane de clienți în țara noastră
Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați din domeniul energetic din România și are în țara noastră peste 3 milioane de clienți.
Concomitent, acesta deține trei distribuții care alimentează cu electricitate Banatul, Dobrogea și sudul Munteniei, aceasta din urmă incluzând București și regiunea apropiată.
Distribuțiile sale administrează 130.000 de kilometri de linii electrice în România.
De asemenea, Enel este și un mai mare investitor în energie regenerabilă, deținând mai multe parcuri eoliene.
Grecii ar putea prelua activele
Presa a scris de curând că că PPC – compania de electricitate a Greciei – dorește preluarea Enel România, tranzacția fiind evaluată la 1,8 miliarde de euro.
Din 2019, șeful PPC este Georgios Stassis, fost șef al Enel România.
Enel a mai vrut să plece din România în 2014 și 2019.
Oficialii săi au criticat în mai multe rânduri schimbările legislative din domeniu din țara noastră.
CEZ și Exxon au părăsit deja România
Grupul ceh CEZ a plecat deja și și-a vândut activele către fondul de investiții Maquarie din Australia.
În fine, gigantul american ExxonMobil a părăsit România și și-a vândut participația la zăcămintele din Marea Neagră către compania de stat Romgaz.
Nationalistconvins • 22.11.2022, 19:43
Normal, ne-au furat libertatea, resursele si distus tot ce tine de neamul nostru. Niste hoții ca pe timpul romanilor, asta sunt hotii si ei au inventat birtul si tot ce tine de sclavie iar romancele noastre frumoase se vand pe 1 euro lor......
Grigore53 • 22.11.2022, 18:50
Atunci când te gândești doar la bunăstarea ta îți este ușor să faci afaceri păguboase in numele statului. Băieții deștepți au vândut toate resursele (gaze,petrol, energie electrică.apa). Unii și-au umplut buzunarele iar companiile străine se umplu de bani din mărirea prețurilor după bunul lor plac, in timp ce noi dam din colț în colț sa plătim facturile umflate artificial cu sprijinul politicienilor
danymoto • 22.11.2022, 15:46
A preluat o retea de transport facuta de Ceausescu nu a investit nimic a stors cat a putut si acum pleaca. Asta arata ca statul nu trebuie sa isi vanda sursele de energie ca asa vrea vestul.