Jurnaliştii ne laudă frumuseţile patriei… cum aproape nici noi nu suntem în stare! “Una dintre cele mai frumoase ţări din Europa”!
Vă vine să credeţi sau nu, aşa au botezat ziariştii România, după ce au realizat, pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic o selecţie a celor mai frumoase destinaţii turistice din ţara noastră.
Sibiu: Britanicii sunt fascinaţi de frumuseţea Sibiului şi a satelor din împrejurimi. Le-a atras în mod special atenţia Piaţa Mare a oraşului, decorată de Crăciun la fel ca marile capitale Europene.
Satele săseşti: În aceeaşi regiune istorică a României, The Guardian recomandă cititorilor satele săseşti de pe Târnava Mare – Biertan, Richiş etc -, cu bisericile fortificate, cu mănăstiri şi cu un “tangibil simţ al trecutului”.
Sighişoara: “Într-o pădure de lângă Sighişoara am găsit melci într-un râu, am văzut insecte superbe şi am adunat pentru picnic zmeură delicioasă, pe care am mâncat-o. La marginea drumului erau femei de etnie romă care vindeau în coşuri din paie fructe de pădure. Apoi, după un deal, am dat peste un profesor american de arheologie, care, împreună cu studenţii săi, studia instalarea hunilor în zonă, în secolul IV”, a povestit un cititor care a vizitat oraşul medieval.
Rezervaţia de urşi de la Zărneşti: Escapada la acest “centru” de urşi e descrisă ca fiind o experienţă minunată: “E la cinci kilometri de oraşul Zărneşti. Veţi vedea aici aproape 70 de urşi, care au o poveste îngrozitoare, unii au fost maltrataţi, dar acum trăiesc într-un mediu sigur şi fericit”.
Cel mai bun ambasador al plaiurilor mioritice e chiar prințul Charles, care are aici mai multe proprietăți
Viscri: un sat saxon autentic, de o frumuseţe pură, intrat în patrimoniul Unesco. Aici vine adesea prinţul Charles, care şi-a achiziţionat şi o pensiune unde turiştii se pot caza. Englezii sunt impresionaţi de tradiţionalismul pe care îl “respiră” oamenii de aici: “Duc vacile la câmp dimineaţa devreme, le iau după prânz, iar mijlocul de transport folosit cel mai des în zonă e căruţa cu cal”.
Bucureşti: În topul The Guardian mai este inclus Bucureştiul, cu renumita Casă a Poporului, dar şi Timişoara, despre care se spune că este supranumită şi “mica Vienă” şi că a fost locul unde “s-a născut” revoluţia din 1989, staţiunile de la Marea Neagră, dar şi Maramureşul, cu Sighetu Marmaţiei, Cimitirul Vesel şi Închisoarea Sighet.