Ministerul Sănătăţii spune că majoritatea cazurilor de rujeolă s-au înregistrat în comunităţi în care există un număr mare de copii nevaccinaţi.

De la începutul anului și până vineri au fost confirmate 753 cazuri de rujeola, cu 23 de cazuri mai multe față de săptămâna trecută, scrie în comunicatul postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Epidemie de rujeolă. Numărul cazurilor pe județe

Cazuri de rujeolă au fost înregistrate în 22 de județe şi în Bucureşti:

Mureş: 168

Bistriţa: 128

Arad: 131

Cluj: 90

Timiş: 75

Braşov: 32

Suceava: 31

Caraş Severin: 30

Hunedoara: 17

Sălaj: 8

Alba: 5

Iaşi: 5

Bacău: 3

Constanţa: 3

Sibiu: 3

Bucureşti: 3

Dâmboviţa: 2

Neamţ: 2

Olt: 2

Bihor: 1

Dolj: 1

Giurgiu: 1

Harghita: 1

Mehedinţi: 1

Vaslui: 1

Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută, precizează Ministerul Sănătăţii. Astfel, au fost organizate acțiuni de vaccinare a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați.

Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR, pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate de epidemia de rujeolă, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, Ministerul Sănătăţii anunţă că că există suficiente doze de vaccin.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News