„Ne confruntăm cu o epidemie (de Ebola) de o amploare fără precedent, având în vedere numărul de cazuri în teritoriu, cu mai multe orașe afectate în sudul țării, epicentrul epidemiei, precum și în capitala Conakry”, a declarat Mariano Lugli, coordonator al MSF la Conakry, potrivit Agerpres.
„MSF a intervenit în aproape toate cazurile declarate de epidemie de Ebola din ultimii ani, însă acestea au fost mult mai concentrate și au afectat locații mai îndepărtate. Această răspândire (a cazurilor în Guineea) complică foarte mult sarcina organizațiilor care luptă împotriva epidemiei”, a afirmat Mariano Lugli.
Din luna ianuarie, Guineea se confruntă cu o epidemie de febră hemoragică virală care, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătății, a provocat 78 de decese din cele 122 de cazuri raportate în țară.
Mai multe cazuri suspecte, unele mortale, au fost raportate și în Liberia și Sierra Leone, țările vecine Guineii. Două cazuri în Liberia au fost confirmate ca fiind provocate de virusul Ebola, a informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).