În acest context, epidemiologul spune că este normal să existe o atenție sporită față de reacțiile postvaccinare, mai ales că este vorba de un medicament administrat unui foarte mare de oameni într-un timp scurt.

„La orice medicament, alergia la una din componente e o contraindicație care este în general definitivă. La vaccinul antigripal este alergia la ou, pentru că este produs pe ouă embrionate”, a declarat Emilian Popovici.

„Orice medicament are această contraindicație, alergia la una din componente. Asta apare și la acest vaccin anti-COVID, nu e nimic nou. Este o atenționare suplimentară și este normal să existe o atenție foarte mare vizavi de aceste reacții postvaccinare, pentru că va fi administrat unui număr foarte mare de oameni în timp scurt”, a adăugat Emilian Popovici.

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie spune că oamenii trebuie să fie informați despre aceste posibile complicații care pot apărea după vaccinarea împotriva COVID-19.

„Oamenii trebuie să fie informați și să li se explice. Această atenționare este absolut comună și normală într-o situație ca aceasta”, a explicat Emilian Popovici.

Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie, țară care a autorizat deja serul produs de Pfizer și BioNTech, a avertizat că vaccinul anti-COVID-19 este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe.

Urmărește-ne pe Google News