Procurorii nu au decis cui aparţine competenţa soluţionării acesteia, așa că sesizarea episcopului a fost trimisă de la o unitate de parchet la alta.
În consecinţă, plângerea făcută de Corneliu Onilă (Bârlădeanu), se pare pentru defăimare şi răspândire de materiale pornografice, a fost trimisă spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi.
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au precizat că plângerea episcopului Huşilor nu a ajuns la această unitate.
Oficialii Episcopiei Huşilor au refuzat, la rândul lor, să facă vreo referire la plângerea depusă la DIICOT de către Corneliu Onilă.
Luni, Patriarhia Română a transmis că cercetările disciplinare nu pot fi făcute în posturi, astfel că în cazul episcopul Huşilor, Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Română a fost convocată pentru sfârşitul acestei luni, iar şedinţa de lucru a Sinodului Permanent va avea loc în 17 şi 18 august.
Ce pedeapsă îl așteaptă pe Episcopul Hușilor
Scandalul l-ar putea costa scump pe Episcopul Hușilor, care are șanse foarte mari să fie debarcat. Patriarhia spunea recent că este necesară “înnoirea vieţii duhovniceşti şi morale a slujitorilor bisericesti de toate rangurile, a vietuitorilor din mănăstiri si schituri, precum si a credinciosilor mireni din parohii si din toate institutiile bisericesti”, ceee ce poate însemna schimbarea din functie a unor înalti prelati “pătaţi”, cum este cazul episcopului Huşilor.
“Aceste cazuri, când apar, evident, nu trebuie ascunse. Atunci când un preot nu se poate întoarce, desi noi vorbim foarte mult de întoarcerea pe calea cea bună, înseamnă că acel om nu e suficient de bine pregătit pentru a rămâne preot. Şi nu mai rămâne. Ideal ar fi să ia decizia singur. Preoţii care sunt în această situatie trebuie să plece singuri din biserică, să nu astepte să fie ajutati să plece”, spune purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu
Citește și:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro