În discursul său de deschidere a reuniunii anuale, Erdogan a acuzat Israelul de „un genocid clar împotriva unei naţiuni, a unui popor” şi de ocuparea treptată a teritoriilor palestiniene. Erdogan a subliniat necesitatea dezvoltării unui mecanism internaţional de protecţie a civililor palestinieni.

„În urmă cu 70 de ani, la fel cum Hitler a fost oprit de o alianţă a umanităţii, Netanyahu şi reţeaua sa de asasinate trebuie să fie opriţ. Trebuie să fie opriţi de o alianţă a umanităţii”, a declarat Erdogan.

Israel a calificat drept „rușinoasă” ieșirea lui Erdogan

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a calificat remarcile lui Erdogan drept „ruşinoase” şi a considerat referirea la Hitler ca fiind „dincolo de imaginaţie”.

Preşedintele turc a solicitat Consiliului de Securitate impunerea unor sancțiuni împotriva Israelului. De asemenea, a cerut Adunării Generale să recomande utilizarea forţei pentru obţinerea unei încetări imediate a focului în Gaza.

Erdogan a acuzat ţările care sprijină Israelul, în special Statele Unite, că sunt responsabile pentru continuarea agresiunii în Gaza, pentru că trimit în continuare arme și muniții Israelului. „Se presupune că lucrează pentru o încetare a focului”, a subliniat liderul turc. Erdogan a susţinut că Israelul este cel care nu doreşte pacea, tergiversând constant negocierile şi făcând o înţelegere „aproape imposibilă”.

Urmărește-ne pe Google News