„Nu trebuie să uităm că Israelul va plăti, mai devreme sau mai târziu, prețul pentru acest genocid care durează de un an încoace și continuă”, scrie Erdogan pe X.

Un susținător vocal al cauzei palestiniene și al grupării teroriste Hamas, Erdogan a amenințat în repetate rânduri Israelul și l-a criticat dur pe Benjamin Netanyahu, catalogându-l, printre altele, „Măcelarul din Gaza”.

„Așa cum Hitler a fost oprit de o alianță a umanității, Netanyahu și rețeaua sa de crime vor fi opriți în același mod”, estimează liderul turc.

În opinia sa, lumea nu va avea pace atât timp cât nu va exista dreptate pentru crimele din Gaza.

Erdogan critică, de asemenea, eșecul sistemului internațional în a opri conflictul din Gaza, care s-a extins între timp în Liban. „Politica de lungă durată a Israelului cu privire la genocid, ocupație și invazie trebuie să se încheie acum”, cere el.

Liderul ultraconservator de la Ankara a susținut acum câteva zile că țara sa va fi următoarea țintă a Israelului, după Liban. „După Liban, următorul loc pe care (n.r. Israelul) va pune ochii, vă spun clar, va fi patria noastră. Visele lui Netanyahu (n.r. – premierul Israelului) includ Anatolia”, a spus el într-un discurs ținut în fața Parlamentului turc.

Urmărește-ne pe Google News