Incidentul a avut loc luni dimineață, în zona Albplatz din districtul Degerloch, din orașul Stuttgart. Polițiștii îl escortau pe Orban spre aeroportul din Stuttgart, când o femeie de 69 de ani, aflată la volanul unui BMW, nu știa că o intersecţie e închisă pentru coloana oficială.

Femeia a încercat să vireze, moment în care a lovit motocicleta unui polițist de 61 de ani, care însoțea coloana oficială a lui Viktor Orban.

În urma impactului, motocicleta poliţistului a fost proiectată pe motocicleta unui coleg în vârstă de 27 de ani, care asigura intersecția.

Bărbatul de 61 de ani a murit la spital, în timp ce ofiţerul de 27 de ani a fost grav rănit.

„Suntem profund şocaţi de accidentul colegilor noştri. Circumstanţele tragice ale morţii valorosului nostru coleg ne-au lăsat fără cuvinte şi au afectat profund întreaga forţă de poliţie din Stuttgart”, a declarat şeful poliţiei, Markus Eisenbraun.

„Gândurile noastre sunt alături de familia, rudele şi prietenii săi. Îi transmitem cele mai bune urări de însănătoşire grabnică colegului nostru care a fost, de asemenea, grav rănit în accident”, a precizat acesta.

Urmărește-ne pe Google News