Reețeaua din Asia a reușit să strângă 46 milioane de dolari folosind imaginea unei femei frumoase. Înțelăciunea a fost realizată cu ajutorul inteligenței artificiale (IA) și a vizat zeci de bărbați din Taiwan, Singapore și India.

Peste 20 de membri ai rețelei au fost arestați luni. Conform anchetatorilor, este vorba despre 21 de bărbați și șase femei, toți cu vârsta cuprinsă între 21 și 34 de ani. Suspecții sunt persoane bine educate și recrutate în mare parte de la universitățile din oraș.

Escrocii „lucrau” într-o hală de 4.000 de metri pătrați și împreună cu specialiști IT din străinătate au construit o platformă care folosea criptomonede false.

Ei foloseau apeluri video cu femei frumoase realizate folosind inteligența artificială. În acest mod au reușit să obțină peste 46 de milioane de dolari de la bărbați care credeau că și-au găsit dragostea.

Cum funcționa înșelăciunea

Polițiștii din Hong Kong au explicat cum funcționa întreaga schemă. Escrocheria începea cu un mesaj text, în care expeditorul, o femeie atrăgătoare, spunea că a adăugat din greșeală numărul viitoarei victime. Dacă bărbatul cădea în capcană, discuțiile evoluau și ajungeau până la planificarea unui viitor împreună.

Grupul din Hong Kong era foarte organizat, împărțit în departamente responsabile pentru diferitele etape ale înșelătoriei, a constatat poliția. Infractorii au folosit laa un moment dat chiar și un manual de instruire pentru a-i învăța pe membri cum să efectueze schema, profitând de „sinceritatea și emoția victimei”.

Banii erau obținuți atunci când victima era convinsă să investească pe platforma falsă în numele viitorului comun și pentru diferite planuri concrete, precum întâlniri, călătorii și vacanțe exotice.

Urmărește-ne pe Google News