„Poliția slovacă a finalizat ancheta la fața locului, iar analiza urmelor, filmărilor camerelor de supraveghere și declarațiilor martorilor este în curs. Este clar că șoferul român al camionului care circula de la zona de odihnă spre autostradă a greșit, dar nici responsabilitatea șoferului autocarului maghiar nu poate fi exclusă, din cauza neatenției sale, acesta a putut reacționa prea târziu. Camionul a încălcat regulile și șoferul autocarului a reușit doar să îndrepte partea stângă a autocarului departe de coliziune”, scrie Blikk.
Ziarul maghiar prezintă și o imagine grafică în care e reprodus accidentul și în care se sugerează că șoferul român și-a condus camionul pe banda de ieșire din parcare, autocarul venea pe prima bandă a autostrăzii și camionagiul a intrat și el pe bandă fără să se asigure, iar autocarul a lovit cu partea dreaptă, cu viteză, 100 km/h, semiremorca.
Informațiile publicate marți de mai multe ziare slovace, preluate și de presa maghiară, spuneau că, de fapt, șoferul autocarului ar fi ațipit la volan și a intrat pe banda pe care camionul era oprit, șoferul român dădea prioritate vehiculelor de pe prima bandă, înainte de a intra și el pe autostradă, la ieșirea din parcare.
Șoferul de rezervă al autocarului a murit imediat la impact, el aflându-se pe scaunul din dreapta în autocar. Șoferul și cei 58 de pasageri, pensionari maghiari care mergeau în vacanță la Praga, au fost răniți, 21 dintre ei foarte grav.
Marți seara, trei dintre victime erau încă în comă în Spitalul Universitar din Bratislava.
Unul dintre călătorii care au scăpat cu răni ușoare a povestit pentru sursa citată că autobuzul abia a frânat, mulți oameni dormeau și s-au trezit când ceilalți au început să țipe, iar impactul a produs o bubuitură imensă.
Autobuzul s-a izbit de camion cu atâta forță, încât toate primele zece rânduri de scaune au fost smulse din locurile lor, câțiva dintre pasagerii prinși în încrengătura de fiare suferind multiple fracturi.
Din cei 21 de răniți grav, trei sunt din Miskolc și nu pot fi transportați din cauza stării lor.
Tamás Menczer, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe de la Budapesta, a declarat că 23 din cei 37 de pasageri cu răni ușoare au trebuit să fie tratați în spital, iar patru maghiari au refuzat transportul la spital și au fost tratați în ambulanțe, la locul accidentului.
18 persoane rănite s-au întors deja acasă, în Ungaria, iar în funcție de starea lor, ambulanțele maghiare se vor ocupa de transportul celorlalte persoane rănite.