Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

În martie 1971, Steigerwald, pe atunci în vârstă de 32 de ani, l-a ucis pe Heinz Grieb (24 de ani), la Stuttgart și i-a tăiat penisul. Un an mai târziu, a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru crimă. În 1980, a fost eliberat anticipat.

În 1982 a fost găsit cadavrul lui Cyrius Schnell (17 ani). I se tăiase și penisul. Steigerwald a fost arestat, judecat în 1984 și achitat.

Doi ani mai târziu, a ajuns din nou în închisoare, după ce a mărturisit uciderea lui Marek Felsch (28 de ani). Nu i-a tăiat doar penisul, ci și capul și picioarele.

În 1987, după ce a recunoscut și uciderea lui Schnell, ucigașul a fost condamnat pe viață de Tribunalul Regional Nürnberg.

Instanța a constatat „o anormalitate mintală severă”, iar Steigerwald (IQ 145) a fost internat într-o instituție de psihiatrie închisă. În 2018, a fost transferat la închisoarea din Straubing, în sistemul penitenciar normal.

A stat acolo până miercuri. Nimeni în Bavaria nu stat în închisoare mai mult decât triplul criminal.

Avocatul Adam Ahmed (53 de ani) luptă pentru eliberarea triplului criminal de 12 ani. El susține că, acum, că bărbatul de 85 de ani a fost eliberat „nepregătit”, dar „mai bine mai târziu decât niciodată”

„Steigerwald nu mai este un pericol pentru public”

Decizia de a-l elibera din închisoarea fost obligatorie din punct de vedere juridic, după ce un expert psihiatru a aprobat acest lucru, anul trecut: „Steigerwald nu mai este un pericol pentru public”.

Unitatea de corecție a explicat că Steigerwald avea „tendințe de izolare”,„dificultăți în treburile casnice” și „limitări fizice”.

Ahmed, avocatul său, a replicat: „Clientul meu ar trebui să fie prea bătrân pentru a trăi în libertate? Nu este! Este în formă și poate avea grijă de sine”.

Apărătorul a solicitat să fie acoperit costul chiriei pentru clientul său, dar „dacă este necesar, va plăti el însuși. A economisit bani lucrând în închisoare”.

Foto: justiz.bayern.de

Urmărește-ne pe Google News