Aproximativ 30 de oameni de știință din 14 țări au analizat, în perioadă 24-31 mai, o serie de studii de specialitate și de experimente realizate pentru a stabili gravitatea expunerii la câmpurile electromagnetice de radiofrecvență. Profesorul Jonathan Samet, de la Universitatea din California de Sud, SUA, președinte al grupului de lucru, spune, într-un comunicat OMS, că datele existente sunt suficient de puternice pentru a încadra efectele vorbitului la mobil în categoria de risc crescut de cancer. 

„Jumătate din populația lumii folosește telefoane mobile, iar aceste obiecte sunt folosite, din ce în ce mai mult, și de către copii. Trebuie să ținem cumva sub control acest lucru”, a estimat profesorul Samet.  Conform unei cercetări anterioare, realizată în 2004, riscurile apariției unei tumori la creier sunt cu 40% mai mari pentru cei ce vorbesc mult la telefonul mobil (media raportată: 30 de minute/zi, timp de zece ani).

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News