Doctorul Cristian Oancea crede că mai mulți oameni au obținut fraudulos certificatul de vaccinare. A ajuns la această concluzie, după ce a observat cum mai mulți oameni au făcut forme severe, lucru care nu ar trebui să se întâmple în cazul pacienților imunizați.
„Vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare”, a declarat managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.
El vorbește despre un fenomen pe care îl numește „vaccinarea la chiuvetă”.
„Te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doză unică și care se aruncă, dar primești certificat de vaccinare. Fenomenul există”.
În urma acestor declarații, Poliția din Timișoara a anunțat că a fost deschis un dosar penal in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor.
„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public (mass-media), precum că persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara, ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.
Peste 70 de persoane sunt internate miercuri în spitalele din județul Timiș, după ce au fost confirmate cu coronavirus, dintre care 17 la ATI.