În contextul unei pieţe a muncii strâmtorate de criză, angajatorii caută mult şi bine până găsesc candidatul ideal pentru un post. Calificările sunt foarte importante, însă cel care caută un loc de muncă trebuie să mai ştie că, pe lângă calităţile profesionale, avantajos e să aibă şi alte “plusuri”. Reprezentanţii unei firme de recrutare din Capitală au făcut recent portretul candidatului ideal. Iată ce trebuie să ştii dacă ai ieşit “la vânătoare” pentru un job.
Angajatorii mizează pe inteligenţa emoţională. Să fii as în domeniul în care profesezi este un mare atu. Însă şefii caută mai mult de-atât, adică cer pentru funcţii-cheie o persoană cu o inteligenţă emoţională ridicată. Ce înseamnă asta? Mult calm, rezistenţă la stres şi flexibilitate atunci când vine vorba de responsabilităţile de la lucru.
Trebuie să vorbeşti fluent două limbi străine. Un studiu făcut printre angajatori de către compania de recrutare a arătat că, dacă menţionezi în CV că eşti începător în a vorbi o limbă străină, asta înseamnă că nu eşti capabil să susţii o conversaţie în acea limbă. Aşadar, acesta este un mare minus pentru candidat. Menţionează în CV doar limbile pe care le vorbeşti fluent.
Cere un salariu realist! Cei care recrutează caută în acest an nu numai persoane dinamice şi bine pregătite, ci şi oameni care cunosc realităţile pieţei muncii. Oricât de pregătit ai fi, ia în calcul criza economică şi nu exagera cu pretenţiile salariale.
Mobilitatea este apreciată. Ar fi ideal ca biroul să fie la 500 de metri de casă. Şi angajatorii ştiu asta, însă lupta pentru a obţine un loc de muncă bun este aprigă. Nu face nazuri dacă serviciul nu e în centrul oraşului sau dacă trebuie să mergi în deplasări în interes de serviciu. Un job solicitant înseamnă, de cele mai multe ori, o promovare rapidă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News