Faptul că nu ajungi niciodată la timp la locul de muncă, la evenimente sau la întâlniri importante îţi poate crea o reputaţie nu tocmai bună, potrivit ele.ro.
Oamenii pot ajunge să nu mai aibă încredere în tine şi să considere că nu se pot baza pe ajutorul tău.
Motivele acestor întârzieri pot fi unele obiceiuri pe care le ai şi care te fac să-şi pierzi timpul.
1. Nu eşti hotărâtă cu ce să te îmbraci
Pentru a evita să pierzi vremea răscolind prin dulap după diverse obiecte vestimentare, cel mai bine este să îţi alegi hainele în avans, ca să eviţi întârzierile din cauza unei astfel de probleme.
2. Nu estimezi corect timpul
Când pleci de acasă, nu iei niciodată în calcul faptul că traficul poate fi aglomerat sau că transportul în comun poate avea întârzieri neaşteptate şi astfel ajungi să fii deficitară în ceea ce priveşte punctualitatea. pentru a evita acest lucru şi pentru a reuşi să ajungi la timp acolo unde trebuie, ia-ţi o marjă de 15 minute.
3. Eşti dependentă de reţelele de socializare
Eşi atât de captivată să afli care sunt noutăţile în mediul virtual, încât laşi tot ce ai de făcut deoparte pentru a te informa şi astfel pierzi timp preţios. Învaţă să-şi organizezi timpul astfel încât dependenţa de reţelele de socializare să nu-şi afecteze treburile importante.
4. Vrei să te ocupi de tot
Vrei să te ocupi tu de tot şi nu accepţi ajutor din partea nimănui, deşi acest lucru ţi-ar mai elibera din programul încărcat. Te suprasoliciţi, iar acest lucru nu poate fi benefic, pentru că vei ajunge la surmenaj şi la lipsa capacităţii de a cuprinde tot ceea ce vrei sa faci.
Gestionează-ţi foarte atent resursele temporale şi acordă-le lucrurilor prioritatea adecvată. Fă ceea ce trebuie să faci atunci când trebuie să faci şi nu lăsa totul pentru ultimul moment. Amânarea unei activitati atrage după sine întârzierea altora şi asa intri într-un cerc vicios al intârzierilor, care nu se va termina niciodată.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!