Colega noastră A­lina Vlad este una din­tre femeile care s-au vaccinat îm­po­tri­va cancerului de col uterin. „Abia se lan­sase vaccinul pe pia­ţa din România, şi, din cauza unor proble­me de sănătate pe care le au unii membri ai familiei mele, am decis să fac vaccinul îm­potriva can­­cerului de col u­te­rin. În urmă cu câteva luni, me­dicii sus­ţi­neau că e bun la orice vâr­stă, acum aflu însă că cei 1.200 de lei s-au «dus» degeaba, pentru că e recomandat doar fe­­­ti­ţe­lor.

A fost dureros

În plus, am în­durat o du­re­re post­vac­ci­na­re ca­re a­proa­pe m-a fă­cut să pic din pi­cioare. Abia după o ju­mătate de o­ră du­rerea a devenit su­­por­tabilă. Alte efec­te secundare nu au fost după nici una dintre cele trei doze ale me­­di­ca­mentului. M-am în­grozit când am aflat că în Franţa şi în Sta­tele Unite ale A­me­ricii au decedat câteva femei din cauza acestui vaccin. Tot mai sper să aud o voce cu au­torita­te ca­re să îmi spună că nu am fă­cut injecţia în van”, ne-a povestit Ali­na.

Până acum, conform datelor Mi­nis­te­rului Sănătăţii, 10.000 de fete şi fe­mei din ţara noastră s-au vaccinat contra cost.

Vă răspundem la întrebări

Pentru că puţini părinţi au primit toate informaţiile despre iniţiativa Ministerului Sănătăţiii de vaccinare împotriva HPV, dar şi pentru că aceasta a născut controverse printre medici, Libertatea vă ajută să vă informaţi! De astăzi, aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa de e-mail vaccin@libertatea.ro, iar specialiştii vă vor  răspunde.

Doar trei fetiţe de la o şcoală au făcut injecţia

În Capitală, vacci­na­rea fetiţelor a în­ce­put în sectorul 6, un­de au fost făcute cel puţin trei in­jec­ţii împotriva can­­ce­rului de col u­te­rin. La Şcoala 156 s-au înscris 12 mi­cu­ţe, însă numai trei au fost deja vac­cinate, ce­le­lalte neavând o sta­re de să­nă­tate bu­nă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News