Țiganii urmăresc atenţi la derularea anchetei şi promit că, la judecată, vor umple sala de tribunal. Dacă asasinii nu vor lua închisoare pe viaţă, Lucreţia (65 de ani), soţia lui Trifu, s-a jurat că va tocmi doi canibali care să le taie şi să le mănânce picioarele studenţilor asasini.

“Cât le dă?”, m-a întrebat iscoditor Lucreţia, aşteptând, cu privirea ţintă spre mine, un răspuns izbăvitor atunci când m-a întâmpinat în imensa curte a palatului familiei Trifu, ridicat pe strada Aleea Avram Imbroane, din Timişoara.

“La puşcăriaşii ăia doi care mi-au bucăţit bărbatu şi m-au nenorocit pe viaţă”, a insistat femeia înveşmântată în negru din cap până în picioare, în timp ce-şi freca mâinile muncite şi nu-şi dezlipea privirea de la cei doi puradei care roiau pe lângă ea şi se certau în ţigăneşte. Cum răspunsul cerut, cu voce stinsă, nu a venit, aşa cum se aştepta, soţia lui Trifu a explodat ca la un semn.

Vor veni sute de ţigani la judecată

Calmul, liniştea interioară care, aparent, îi însoţeau până atunci fiecare mişcare, fiecare gest, fiecare vorbă, s-au risipit. Faţa i s-a schimonosit, gura i s-a încleştat, iar cuvinte aspre au năvălit fără adresă. “Eu vreau să le dea puşcărie pe viaţă sau să-i omoare. Nu să le dea 10-20 de ani, să iasă la 40 de ani, în puterea vârstei, tari ca betonul. O să venim la proces sute de ţigani, că suntem neam mare, să vedem noi cum o să-i judece… O să umplem sălile de judecată. Ăştia doi sunt criminali, m-am uitat eu la mâinile lor. O să iasă şi o să omoare iar, aşa cum au făcut cu omu meu, pe care l-au tăiat în bucăţi. Puteau nenorociţii să-i ceară ăia 500 de euro (n.r. – banii promişi de Trifu studentei Carmen pentru un sex oral) şi toate bijuteriile pe care le avea la el. Nu să-l bată, să-i dea cu spray în ochi, să-l omoare şi să-i taie picioarele… Dacă nu le dă puşcărie pe viaţă, mă duc în lume şi angajez doi canibali să le mănânce picioarele… Da, nu glumesc… Şi eu am să stau lângă ei să mă uit cum se chinuie. Am să privesc în ochii lor, aşa cum au făcut ei cu bărbatul meu. Asta am să fac, că am de unde să aduc d-ăştia… Toată viaţa o să-i urmăresc, nu-i las, dacă scapă de închisoare. Plătesc oricât, îmi vând casa şi tot le fac ce i-au făcut ei lu omu meu. Mă jur…”, ameninţă Lucreţia, soţia lui Trifu.

Ciopârţit şi băgat în geamantan

Trifu Schrott (65 de ani) a fost ucis şi tranşat în dimineaţa zilei de 1 august, într-o cameră de cămin a Facultăţii de Medicină din Timişoara. Autorii oribilei crime: studenţii Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii de 20 de ani. Aceştia aveau o relaţie amoroasă de aproape şase luni şi se pare că, la un moment dat, tânărul ar fi determinat- o pe fată să se prostitueze pentru el.

Aşa se face că bătrânul Schrott s-a înţeles cu Carmen ca, în schimbul sumei de 500 de euro, aceasta să-i ofere o noapte de sex. Din declaraţiile celor doi studenţi criminali a reieşit că Trifu s-a folosit de trupul tinerei, iar dimineaţa ar fi refuzat să plătească. Pentru gestul său, bărbatul a fost ciopârţit şi băgat într-un geamantan, iar “măcelarii” săi au ajuns după gratii.

Rudele mortului merg la psiholog

Distruşi de durere şi nenorociţi la gândul că cei doi studenţi ar putea scăpa de închisoarea pe viaţă, nora, soţia, fratele, copiii şi nepoţiii lui Trifu Schrott şi-au făcut programare la psiholog. Fiecare dintre ei plăteşte aproximativ 200 de lei pentru o oră de consiliere.

“Sunt distrusă de durere şi nu vreau să mor înainte să se facă dreptate”, se roagă Lucreţia Schrott, soţia victimei. Cei doi nepoţi ai familiei spun că au renunţat pentru moment la afacerile cu maşini second-hand, pentru a fi alături de familia îndoliată. (Gerhald Ernst)

Cine l-a înjunghiat?

Raportul preliminar al medicilor legişti timişoreni arată clar că una dintre cele trei lovituri de cuţit pe care le-a încasat Trifu Schrott în piept a ţintit cordul. “Una dintre lovituri a nimerit inima şi a provocat decesul, este o lovitură tanato generatiare, în limbaj medical.

Acum, anchetatorii vor trebui să stabilească cine a mânuit cuţitul. Fata, care a declarat că a lovit cu arma albă de trei ori trupul bărbatului şi apoi şi-a retras afirmaţiile, sau băiatul? Oricum, majoritatea loviturilor încasate de victimă sunt la cap şi în partea superioară a pieptului”, ne-au dezvăluit surse apropiate anchetei.

Se tem de răzbunare!

Rudele lui Carmen Bejan, studenta din Ineu acuzată de crimă, vor să ceară ca procesul să nu se judece la Timişoara. Părinţii fetei de 20 de ani se tem de familia Trifu şi cred că aceasta ar putea influenţa ancheta.

Potrivit unor apropiaţi ai soţilor Emilia şi Pavel Bejan, părinţii lui Carmen îşi fac serioase probleme legate de o eventuală răzbunare din partea familiei Trifu. Tocmai de aceea ei vor cere strămutarea procesului. Între timp, cei doi studenţi care l-au ucis şi l-au tranşat pe Trifu Schrott se pregătesc să se privească din nou în ochi. Carmen şi Sergiu vor fi puşi, faţă în faţă, luni dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timiş. Aceasta va fi a doua confruntare dintre cei doi.

Au fost perfect conştienţi de ceea ce au făcut

Carmen Bejan şi Sergiu Raul Florea au fost perfect conştienţi atunci când au comis crima. Este concluzia astrologului Libertăţii, Elena Bunescu, după ce a analizat cele două personaje, pornind de la datele de naştere ale acestora.

Interesant este că Sergiu şi Carmen sunt născuţi la o singură zi distanţă, ea pe 25 aprilie 1989, el pe 26 aprilie, acelaşi an. “Ambii sunt nativi Taur şi, la prima vedere, chiar şi în absenţa informaţiilor despre orele la care s-au născut cei doi, nu se poate spune că a existat, înainte de crimă, o condiţionare atât de puternică, încât Carmen şi Sergiu să nu-i poată rezista. Nu sunt elemente care să indice întunecarea judecăţii sau o minte puternic tulburată la nici unul dintre ei”, ne-a explicat Elena Bunescu.

Sunt născuţi la doar o zi diferenţă

În plus, specialistul nostru spune despre Carmen Bejan că, din dorinţa de a rămâne fidelă celor pe care îi îndrăgeşte la un moment dat, are o înclinaţie spre minciună. Cât despre Sergiu, astrologul crede că va avea necazuri cauzate de femei. În cazul lui, poziţia Lunii în Capricorn este celebră printre astrologi pentru răceala emoţională pe care o aduce, pentru capacitatea nativului de a-şi stăpâni emoţiile şi de a reacţiona lucid, indiferent de împrejurări.

Carmen, în schimb, are Luna în Săgetător, aspect care ar trebui să aducă sinceritate nemiloasă, dar la ea există unele aspecte care indică acea tendinţă de a minţi. Se poate vorbi, spune astrologul, despre o compatibilitate sentimentală foarte bună între cei doi studenţi.

Urmărește-ne pe Google News