Cei 130 de deputați, prezenți în plen, au fost insuficienți pentru a asigura cvorumul.
„Neavând cvorumul de şedinţă de 177, suspendăm şedinţa”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, pentru news.ro.
În sală trebuiau să fie prezenți cel puțin 177 de deputați dintre cei 353, pentru ca ședința de plen să aibă cvorum. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat pentru luni, la ora 15, să stabilească data unei noi şedinţie de plen.
Comisia Juridică a Camerei Deputaților dăduse raport pozitiv
Deputații din Comisia Juridică au adoptat, luni, un raport pozitiv pentru cererea Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu. Raportul urma să primească votul final în plenul Camerei Deputaților.
„I-am rugat pe colegii mei să se uite pe materialul probator și să dea un vot conform conștiinței fiecăruia. (…), Este decizia colegilor mei, mergem mai departe. Nu mă surprinde nimic, deoarece Comisia juridică dă, în general, un vot pe formă și nu pe conținutul dosarelor sau referatului transmis de procurori”, a declarat, pentru Agerpres.ro, deputatul Eugen Bejinariu, după audierea sa în Comisia juridică.
Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Eugen Bejinariu. În perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Bejinariu ar fi încălcat dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.
Dosarul „Microsoft 2”, prejudiciu uriaș
Mai mult, Eugen Bejinariu mai este suspectat că a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului de închiriere de licenţe, încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat.
Potrivit procurorilor, Bejinariu a semnat contractul de închiriere a licenţelor Microsoft din 15 aprilie 2004 şi actul adiţional la acesta, deși știa că nu era justificată achiziţia din sursă unică.
Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la bază hotărâri de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la 66.965.343 de dolari.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro