În acel moment, Eugen Pîrvulescu era liderul PNL Teleorman, iar Marin Țole era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Senatorul Pîrvulescu i-a propus lui Țole această funcție, iar ministrul de atunci al Dezvoltării, Cseke Attila, a spus că Țole are nevoie de certificatul ORNISS.

După întârzieri în obținerea certificatului, susțin anchetatorii în referat, Țole a discutat cu Pîrvulescu pentru a găsi o cale ca să urgenteze demersul. Apoi, Marin Țole a vorbit și cu Cătălin Burcescu, fost director general la OSIM și apropiat al lui Marius Petrescu, directorul ORNISS.

După alte discuții, în care au fost implicate mai multe persoane, lui Țole i s-a spus că urgentarea certificatului îl va costa 60.000 de euro. Țole nu avea acești bani, dar tot Eugen Pîrvulescu, spun procurorii DNA în referat, a dat de la el 150.000 lei și 30.000 de euro.

Stenograme în dosarul mitei de 60.00 de euro

În final, Marin Țole nu a mai fost numit la conducerea CNI, iar în februarie 2024, pe fondul conflictelor din PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu i-a cerut lui Țole să-i returneze 150.000 de lei. Procurorii au interceptat discuții și le-au pus la dosar.

  • Eugen Pîrvulescu: …[neinteligibil]… Ți-am dat banii ăia. Unde i-am dus p-ăia, banii ăia? Unde sunt? Unde i-ai dus?

[…]

  • Eugen Pîrvulescu: Pe mine m-a durut foarte tare chestia de… relația noastră, pentru că noi am… când am venit atunci seara trebuia să-i dăm mai mulți, cred că era mai mult… sumă, cred că era mai mare.
  • Marin Țole: Da, erau 60.000
  • Eugen Pîrvulescu: Da.
  • Marin Țole: … Și n-a fost decât 150. Tu ai fost cu inițiativa: „Bă, nu-i da! Dă-i jumate din ei!”, știi?!
  • Eugen Pîrvulescu: Da, măcar să-i dăm jumate din ei!
  • Marin Țole: „Măcar să-i dai jumate!”. Da?!
  • Eugen Pîrvulescu: Un miliard jumate. Unde s-au dus banii ăia, fraților?

Certificatul ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) este un document care atestă faptul că o persoană are acces legal la informații clasificate, adică informații secrete de stat.

Eugen Pîrvulescu a intrat recent în echipa lui Mircea Geoană

Eugen Pîrvulescu, senator de Teleorman, a fost ridicat vineri dimineaţă 11 octombrie, şi adus la la DNA în acest dosar în care este cercetat alături de Cătălin Burcescu pentru cumpărare de influență, iar Gheorghe Florea și Radu Mărgineanu pentru trafic de influență. Marian Țole are calitatea de martor și denunțător.

Senatorul a fost deja trimis în judecată de DNA în ianuarie 2022, acuzat că ar fi trucat concursul de la Serviciul judeţean de Ambulanţă Teleorman.

Eugen Pîrvulescu, senator din 2016, a anunțat zilele trecute că se retrage din PNL și se alătură echipei de campanie a lui Mircea Geoană, care candidează la alegerile prezidențiale.

Urmărește-ne pe Google News