Face autostrăzi cu banii bătrânilor

“Cu deficitul fondului de pensii am putea face 400 km de autostradă pe an. (…) În momentul în care a existat o creştere a pensiilor cu 47%, în anul 2008, (…) nu exista nici o resursă pentru aşa ceva. De altminteri, Banca Mondială ne-a atras atenţia că nu avem un sistem de pensii sustenabil”, a afirmat directorul BNR.
Rădulescu e un duşman aprig al pensionarilor, “autodeclarat” chiar de anul trecut, când au fost micşorate salariile bugetarilor. El susţinea atunci că impactul reducerii pensiilor cu 15% ar fi fost mai important pentru stat decât al micşorării lefurilor salariaţilor. Luni, şi democrat-liberalul Ovidiu Marian, preşedintele Comisiei Finanţe-Bănci din Senat, a declarat că soluţia pentru redresarea economică ar fi, printre altele, impozitarea pensiilor. Această soluţie, de ciuntire a banilor pensionarilor, e pe masa Guvernului încă de anul trecut, iar preşedintele Traian Băsescu o agreează.

«Să ne lase în pace!»

Supăraţi de ameninţarea cu reducerea veniturilor lor, pensionarii sunt decişi să iasă în stradă luna viitoare, inclusiv să picheteze Guvernul. “Să umble la pensiile mari, cele de peste 2.000 de lei pe lună, şi să ne lase pe noi în pace! Şi când spun «noi», mă refer la toţi cei care au în câmpul muncii 35-45 de ani”, a declarat, pentru Libertatea, Toader Cristea, preşedintele Alianţei Europensionarilor.

Urmărește-ne pe Google News