„PMP se pregătește să fuzioneze cu PNL. Fals! Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată, în cadrul unei întâlniri a domnului președinte Diaconescu cu liderul PNL, la invitația celui din urmă; și a doua oară, la o întâlnire ce s-a desfășurat într-un format mai larg, la care am participat și eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

„Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă. La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că și-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune organizarea imediată a unui nou congres spre a ne redresa activitatea și a ne continua lupta politică”, a adăugat el.

Cristian Diaconescu: „Tomac a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului”

În replică, președintele PMP Cristian Diaconescu îl acuză pe Tomac că a încercat, „în mod abuziv”, preluarea conducerii partidului.

„Astăzi, a fost convocată, în mod statutar ședința CEN a PMP. Aceeași grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine și amenință pe toate căile membrii CEN, să nu participe la ședința de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorității necesare pentru a putea fi luate măsuri”, a scris Diaconescu pe Facebook.

„Cel mai târziu mâine dimineață, încălcările grave statutare și legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acțiuni în instanță”, a adăugat el.

PMP, scindat în mai multe tabere

O parte a conducerii PMP a decis să convoace congresul pentru alegerea unor noi lideri naţionali pentru data de 19 februarie 2022.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, nu a recunoscut însă decizia cu privire la organizarea congresului. „Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziţia oficială a Conducerii Centrale”, a transmis Cristian Diaconescu pe 13 ianuarie.

În acest moment, în partid sunt tabere care fie doresc fuzionarea cu PNL, fie o colaborare cu PNL, potrivit unor surse politice.

Contactat de Libertatea pe 18 decembrie 2021, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a declarat însă că nu se pune problema ca PMP să fie desființat cât timp va fi el președinte și că exclude o fuziune cu PNL.

Urmărește-ne pe Google News