Luni, acționarii bulgari ai companiei Euroins au acuzat într-o conferință de presă că ASF, o parte a presei, în special ziarul Libertatea, și „un angajat al SRI”, care lucrează la divizia care se ocupă de prevenirea spălării banilor, au distrus o companie sănătoasă. Înregistrarea conferinței, postată de Euroins, a fost ștearsă, marți, de pe contul de YouTube unde a fost transmisă.
În cadrul conferinței, șefii Euroins au mai vorbit despre „un scandal de spionaj și un scandal economic” care vizează compania și au atacat decizia ASF de a iniția procedura de faliment. Ei au amenințat că, în caz contrar, vor cere despăgubiri de 500 de milioane de euro în instanță. Și au spus că vor investiga ei aceste persoane. Ce au mai spus șefii Euroins în conferință poate fi citit aici.
Reporterului ziarului Libertatea i s-a refuzat accesul la eveniment. În debutul conferinței, Assen Hristov, acționar principal și președinte al grupului bulgar Eurohold, care deține Euroins, a declarat că jurnaliștii Libertatea nu au primit permisiunea de a participa pentru că „implementează o atmosferă de agresiune între ambele țări”.
Marți dimineața, în locul înregistrării de peste două ore și 30 de minute se află un video de un minut fără sonor, cu o copertă pe care scrie „Eurohold România, cazul Euroins” și data, 20 martie 2023. Linkul fusese primit luni de la reprezentanții Euroins.
Ziarul a întrebat compania ce s-a întâmplat cu înregistrarea, de ce a fost ștearsă și dacă poate fi găsită în altă parte. Pe pagina de Facebook a companiei nu era. Până la ora publicării textului, nu am primit niciun răspuns.
Conferința de presă poate fi însă urmărită aici.
Ziarul Bursa, pus pe lista neagră de șefii ASF
Dacă șefii Euroins au interzis luni accesul ziarului Libertatea la conferința de presă, la ASF, o altă publicație, ziarul Bursa, a intrat și ea pe lista neagră a conducerii, susțin surse din instituție.
Potrivit acestora, publicației Bursa i-ar fi fost blocat orice acces la ASF la cererea președintelui instituției, Nicu Marcu, deranjat de o serie de articole critice apărute aici.
Mai mult, ziarul Bursa a fost eliminat din monitorizările de la revista presei pe care o primesc șefii ASF în fiecare zi.
În urmă cu două zile, potrivit informațiilor ziarului, jurnalistul Radu Soviani, care scrie în Bursa, a vrut să discute cu șefii ASF, dar a fost ținut în fața instituției.
Libertatea a cerut ASF un punct de vedere pe acest subiect, dar ASF nu a răspuns.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
seaman651 • 21.03.2023, 17:55
Dar Johann, cand s-a intalnit cu omologul bulgar de ce n-au discutat despre Euroins? Sau au avut amandoi ceva de bagat in buzunar?
Cancan1 • 21.03.2023, 15:33
Despre coruptia la nivel inalt , despre faptul ca politia bea cafeaua cu infactorii. Avocati. judecatori si procurori, probabil si cu Sri in dauna victimelor nu ziceti nimic nimic ?? Ca se fac procese penala false, in dauna victimelor , nimic nimic ??? Stat corupt