Având doar 10% din populația lumii, Europa reprezintă aproape un sfert din cele 1,2 milioane de decese la nivel global și chiar și spitalele sale bine echipate simt tensiunea.

După ce a reușit să țină sub control pandemia cu măsuri de carantină la începutul acestui an, numărul cazurilor a crescut din vară, iar guvernele au ordonat o a doua serie de restricții pentru a limita contactele sociale.

În total, Europa a raportat aproximativ 12,8 milioane de cazuri și aproximativ 300.114 decese.

În ultima săptămână, a înregistrat 280.000 de cazuri pe zi, în creștere cu 10% față de săptămâna anterioară, reprezentând puțin peste jumătate din toate infecțiile noi raportate la nivel global.

Marea Britanie, care a impus un lockdown în Anglia, are cel mai mare număr de decese din Europa, în jur de 49.000, iar experții din domeniul sănătății au avertizat că, având o medie actuală de peste 20.000 de cazuri zilnic, țara va depăși cel mai negru scenariu de 80.000 de morți.

Franța, Spania, Italia și Rusia au raportat, de asemenea, sute de decese pe zi și împreună, cele cinci țări raportează aproape trei sferturi din numărul total de decese.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News