Europa a dominat premiile Oscar pentru prima data in istoria Academiei Americane de Film. Desi marele castigator e un film al unor frati americani, actorii care au luat ‘crema premiilor sunt toti europeni. Imediat dupa ceremonie, criticii au amintit de absenta peliculei lui Cristian Mungiu, ‘4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Marele favorit al celei de-a 80-a editii a Oscarurilor, ‘Nu exista tara pentru batrani, o combinatie de ironie si violenta, a castigat cele mai importante premii, Cel mai bun film si

Cel mai bun regizor, dar si trofeele pentru Cel mai bun scenariu adaptat si Cel mai bun actor intr-un rol secundar (premiera pentru Javier Bardem si pentru Spania). ‘Nu exista tara pentru batrani e cel de-al 12-lea film scris si regizat de fratii Joel si Ethan Coen si cel mai mare succes comercial al lor, cu incasari de 64 de milioane $ doar in SUA.

Marele castigator, un film extrem de violent

Pe langa drama sangeroasa a fratilor Coen, membrii Academiei Americane de Film au premiat o gama larga de filme, actori si actrite, majoritatea din Europa. Britanicul Daniel Day-Lewis a castigat Oscarul pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal, pentru sadicul magnat al petrolului din ‘Va curge sange, a carui ambitie pentru putere si bogatie ii distruge sufletul. Actrita franceza Marion Cotillard a castigat trofeul pentru rol principal, pentru portretul cantaretei Edith Piaf din filmul ‘La vie en rose. Ea a devenit prima actrita din Franta care a obtinut Oscarul pentru rol principal, din 1960 pana in prezent.

Tilda Swinton, din Marea Britanie, a primit Oscarul pentru rol secundar feminin. Privit per ansamblu, showul de ieri noapte a fost considerat lipsit de stralucire de catre critici.

30 de secunde de reclama, 1,82 milioane de dolari

Pretul publicitatii difuzate in timpul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar e impresionant. Anul acesta, postul de televiziune ABC, care a transmis in direct gala, a vandut spatiile de reclama cu 1,82 milioane de dolari pentru un spot de 30 de secunde. Cu toate acestea, minutele de publicitate scad de la an la an. Pana anul trecut, in timpul Oscarurilor se difuzau 10 minute de reclama, iar incepand din 2007 clipurile publicitare insumeaza doar 8 minute.

Cel mai bine imbracata

Daca in randul premiilor Europa a facut ravagii, din punct de vedere al garderobei a dominat culoarea rosie, care le-a adus titlul de cel mai bine imbracate vedete celebrului fotomodel Heidi Klum si actritelor Helen Mirren si Katherine Heigl.

Cel mai prost  imbracata

O surpriza a venit din partea actritei Nicole Kidman, care anul acesta s-a clasat pentru prima data pe lista celor mai prost imbracate vedete la Oscar. In acelasi top negativ s-au situat si Tilda Swinton si Marion Cotillard.

Helen Mirren s-a situat si ea pe lista celor mai bine imbracate actrite

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News