Mai multe state din Europa au fost lovite, in plina luna de primavara, de zapezi si furtuni. Spania, Austria, Olanda se confrunta cu caderi masive de zapada, care vor continua pana duminica. In Bulgaria, rafale de vant cu intensitatea unui uragan au lovit, ieri, in plina zi.

In cursul zilei de ieri, in Spania si Austria, traficul feroviar a fost perturbat din cauza stratului de zapada de peste 40 de centimetri. In Olanda, traficul rutier a fost ingreunat. De asemenea, frontul de aer rece si ploile s-au abatut si asupra Marii Britanii.

In Bulgaria, temperaturile au inceput sa scada accelerat, iar meteorologii au avertizat ca va ploua torential. Potrivit postului de radio Darik News, capitala Sofia se afla pe traseul furtunii. Ministerul bulgar pentru Situatii de Urgenta a precizat ca vantul va atinge viteza maxima astazi si maine. Autoritatile bulgare au recomandat populatiei sa evite spatiile deschise si sa se asigure ca nu se afla in apropierea unor cladiri vechi sau a unor copaci uscati.

Vant si ploaie in Romania

In Romania insa frontul atmosferic nu va mai avea intensitatea de la vecinii nostri de la sud. Vantul va sufla cu putere, cu viteze de pana la 50 km/h in tara si peste 70 km/h la munte. Temperaturile vor fi  in scadere cu cateva grade Celsius, iar aversele vor dura cel putin pana vineri. „Temperaturile vor fi in scadere, iar vremea instabila, cu ploi in sud-estul tarii”, a declarat meteorologul de serviciu de la ANM, Dinu Marasoiu. 

Urmărește-ne pe Google News