”Începând de mâine, odată cu intrarea în vigoare a noii Hotărâri de Guvern prin care polițiștii vor trebui să verifice tipul și calitatea măștilor de protecție purtate de populație, aceștia își vor putea asigura un al doilea job, în funcție de îndemânarea fiecăruia”, a transmis sindicatul Europol, pe pagina de Facebook.
Potrivit acestora, ”printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar şi specialist în microfibre”.
”Aceştia vor putea da de asemenea sfaturi dacă tipul mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, putând acorda astfel calificative şi apreciind dacă oamenii au sau nu stil. Lăsând gluma la o parte, cam aceasta este situaţia ridicolă în care vor fi puşi colegii noştri de mâine când vor trebui să verifice tipul măştii şi calitatea materialului din care acestea sunt confecţionate”, au mai scris sindicaliştii.
Sindicaliștii îi cer ministrului de interne Lucian Bode ”o lecţie demonstrativă pentru toţi poliţiştii de verificare a măştii unei persoane”.
”Reiterăm faptul că poliţiştii nu au fost instruiţi şi nici nu au cunoştinţele necesare pentru acest tip de verificări aberante”, au mai transmis sindicaliştii.
Începând cu 8 ianuarie, masca de protecție devine din nou obligatorie în toate spațiile, iar cei care vor încălca această regulă riscă să fie amendați. Sunt permise doar măștile de tip medical sau FFP2, iar cei care poartă mască textilă riscă să primească până la 2.500 de lei amendă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro