UPDATE ora 21:35. Poliţia Română a reacţionat, luni, după reclamaţia Europol privind uniformele, şi a precizat că furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice.
„Precizăm faptul că, în cadrul procedurii de achiziţie, cât şi la momentul recepţionării produselor, furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice de produs. În situaţia în care au fost sesizate anumite neconformităţi, au fost efectuate verificări suplimentare la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie Bucureşti, pentru determinarea caracteristicilor materialelor din care sunt confecţionate articolele de echipament, rezultând că produsele au parametrii conform celor din specificaţiile tehnice de produs”, a arătat Poliţia, potrivit News.ro.
Conform sursei citate, pentru garanţia produselor a fost stabilit, în anul 2023, un mecanism la nivelul structurilor teritoriale, astfel încât, în cazul identificării unor neconformităţi la articolele de echipament, acestea să fie înlocuite, fără costuri suplimentare pentru poliţişti.
”De asemenea, pentru orice situaţie privind deteriorarea elementelor de uniformă, poliţiştii au în permanenţă posibilitatea să se adreseze structurii de profil a unităţii din care fac parte, în vederea înlocuirii acestora”, a transmis IGPR.
Ştirea iniţială. „Colegul nostru, Cristian, a coborât din „autospecială” şi a simţit o adiere neobişnuită. Se simţea ca în zilele de concediu, din care tocmai s-a întors, când era toată ziua în şort. Realitatea însă l-a făcut să fie stânjenit şi să se refugieze în „autospeciala” de poliţie. Adierea provenea de la noua„ventilatie” aparută la pantalonii uniformei ce s-au rupt fix… pe cusătură!”, relatează sindicatul Europol, pe pagina de Facebook.
Sindicaliştii afirmă că acest incident nu ar fi trebuit să apară.
„Da, acei pantaloni tactici, care se presupune că sunt realizaţi din ţesătură „ripstop”, rezistentă la rupere şi abraziune. Iar costul pe care îl plătim pentru calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României de pe reperele noii uniforme de poliţie, este de 7.465 lei”, au mai transmis sindicaliştii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 13.08.2024, 12:52
Pe timpul lui ceasca, erau materiale care rezistau la impungere, la sfasiere, la acizi, se patau greu, praful si noroiu cadeau singure in mare parte, cu o pereche de pantaloni puteai remorca o masina usoara. Curelele de pantaloni, de arma si centurile mai exista si azi. Azi parca sunt uniforme de hartie, inspirate din sport. Foarte ciudata croiala, cred ca sunt model mai bune, free pe net. Si inaltimea politistului a scazut la 1m. Banii sunt la pensionatii speciali la 45 de ani, la cei care lucreaza, doar uniforma e de ei si pretentia de a executa ordinele sefilor.
ety1910 • 13.08.2024, 11:07
Baiatul nostru e politist. Din prima zi, ne-am lovit de calitatea slaba a uniformei, care se calca foarte foarte greu ( material slab, decolorat pe ici pe colo, crioala de incepatori..etc). Pantalonii i-am facut altii, la comanda . ~7500lei/uniforma ? Glumiti. Cred ca mai mult de 400-500 de lei nu costa . Dar cineva , din MAI, care dirjeaza asta, ia bani seriosi pentru asta.
bozo76 • 13.08.2024, 07:22
Paii tara nu msi are fabrici de confectii. Ultima s.a inkis la botosanii lu porumbescu.