UPDATE ora 21:35. Poliţia Română a reacţionat, luni, după reclamaţia Europol privind uniformele, şi a precizat că furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice.

„Precizăm faptul că, în cadrul procedurii de achiziţie, cât şi la momentul recepţionării produselor, furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice de produs. În situaţia în care au fost sesizate anumite neconformităţi, au fost efectuate verificări suplimentare la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie Bucureşti, pentru determinarea caracteristicilor materialelor din care sunt confecţionate articolele de echipament, rezultând că produsele au parametrii conform celor din specificaţiile tehnice de produs”, a arătat Poliţia, potrivit News.ro.

Conform sursei citate, pentru garanţia produselor a fost stabilit, în anul 2023, un mecanism la nivelul structurilor teritoriale, astfel încât, în cazul identificării unor neconformităţi la articolele de echipament, acestea să fie înlocuite, fără costuri suplimentare pentru poliţişti.

”De asemenea, pentru orice situaţie privind deteriorarea elementelor de uniformă, poliţiştii au în permanenţă posibilitatea să se adreseze structurii de profil a unităţii din care fac parte, în vederea înlocuirii acestora”, a transmis IGPR.

Ştirea iniţială. „Colegul nostru, Cristian, a coborât din „autospecială” şi a simţit o adiere neobişnuită. Se simţea ca în zilele de concediu, din care tocmai s-a întors, când era toată ziua în şort. Realitatea însă l-a făcut să fie stânjenit şi să se refugieze în „autospeciala” de poliţie. Adierea provenea de la noua„ventilatie” aparută la pantalonii uniformei ce s-au rupt fix… pe cusătură!”, relatează sindicatul Europol, pe pagina de Facebook.

Sindicaliştii afirmă că acest incident nu ar fi trebuit să apară.

„Da, acei pantaloni tactici, care se presupune că sunt realizaţi din ţesătură „ripstop”, rezistentă la rupere şi abraziune. Iar costul pe care îl plătim pentru calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României de pe reperele noii uniforme de poliţie, este de 7.465 lei”, au mai transmis sindicaliştii.

Urmărește-ne pe Google News