Elveţia a câştigat cea de-a 68-a ediţie a concursului, cu melodia „The Code” a artistului Nemo. Competiția a fost umbrită de descalificarea reprezentantului Olandei, Joost Klein, cu câteva ore înainte de începerea marii finale, şi de o dispută legată de participarea lui Eden Golan, reprezentanta Israelului.

În Marea Britanie, concursul a pierdut aproape un sfert din numărul de telespectatori, în comparaţie cu spectacolul de anul trecut de la Liverpool, pe fondul unei dispute legate de participarea Israelului.

Marea finală de sâmbătă seară, difuzată de BBC, a fost urmărită în medie de 7,64 de milioane de persoane, cu un maxim de 8,46 de milioane, potrivit cifrelor oficiale furnizate de agenţia Digital i.

În Franța, canalul televiziunii publice France 2 a anunţat că aproape 5,4 milioane de telespectatori au urmărit concursul european, potrivit cifrele Médiamétrie.

În Germania, aproape 8 milioane de telespectatori au urmărit marea finală a Eurovision 2024, în direct pe Das Erste şi One.

România nu a participat anul acesta la Eurovision „din cauza constrângerilor financiare”, astfel că TVR nu a transmis concursul.

Eurovision 2024, concurs organizat la Malmo, în Suedia, a fost câştigat de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia The Code. Artistul, care se caracterizează ca fiind non-binar, adică nu se simte nici bărbat, nici femeie, a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă.

De asemenea, artistul a criticat organizatorii Eurovision pentru că le-a interzis spectatorilor să aducă steaguri non-binare în sală.

Urmărește-ne pe Google News