Chiar daca are o silueta “de pastrat”, Paula Chirila – Eva de la “Canalul de stiri” al Antenei 1 – nu se fereste de bucuriile pe care i le poate oferi bucataria traditionala romaneasca. Ba chiar are indeletniciri de gospodina la acest capitol. Cine a auzit de reteta de friptura de porc impanata la cuptor a Paulei are numai vorbe de lauda la adresa bucataresei. Iar noi, plecand urechea la ce spun prietenii pe care frumoasa blonda i-a invitat la masa, am tinut mortis sa aflam reteta deliciosului preparat culinar. Vedeta Antenei 1 a acceptat sa ne-o dezvaluie, pentru a o oferi la randu-ne cititorilor nostri. Iata cum prepara Paula friptura: “Se ia o bucata de pulpa de porc, se unge cu mirodenii speciale (se gasesc in comert) si cu putin usturoi pisat, se pune intr-un vas in care se toarna vin alb – de preferat sec, caci altfel friptura va iesi prea dulce -, dupa care se mai adauga piper boabe, foi de dafin si catei de usturoi taiati in bucati, plus un pic de sare si piper dupa inspiratie (aveti grija sa nu fiti exagerat de inspirate, ci cu masura in toate!). Vinul trebuie sa ajunga in vasul in care am pus friptura cam pana la jumatatea carnii.

Se da carnea astfel preparata la rece cam una – doua zile, ca sa se patrunda bine cu baitul, timp in care se mai intorce pe o parte si pe cealalta (de doua, trei ori pe zi). Impanati apoi carnea cu bucatele de usturoi si slanina in micile crestaturi pe care le faceti cu cutitul din loc in loc. Ungeti o tava cu ulei, dupa care puneti carnea inauntru, apoi turnati zeama in care a stat (mai puteti adauga eventual putina apa pe parcurs), acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor. Dupa ce a fiert bine carnea, inlaturati folia si mai lasati putin pana se evapora aproape toata zeama si se rumeneste un pic friptura.

Despre friptura la prepararea careia e specialista, Paula spune ca “se poate consuma calda, cu diferite garnituri, dar si rece e la fel de delicioasa”

 
 

Urmărește-ne pe Google News