EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. Primii testaţi vor fi elevii claselor a IV-a (între 28 şi 30 mai), urmaţi de elevii claselor a II-a (între 2 şi 4 iunie), iar, la final, elevii claselor a VI-a (pe 5 şi 6 iunie).
Astfel, în 28 mai va avea loc proba la Limba română, în 29 mai – Matematică şi în 30 mai – Limba maternă la CLASA a IV-a.
EVALUAREA NAŢIONALĂ la CLASA a II-a începe în 2 iunie cu proba de Limba română (scris şi citit), continuă pe 3 iunie cu Limba maternă (scris şi citit) şi se încheie pe 4 iunie cu proba de Matematică.
EVALUAREA NAŢIONALĂ pentru elevii de CLASA a VI-a va începe pe 5 iunie, la Limbă şi comunicare, şi se va încheia pe 6 iunie cu Matematică şi Ştiinţe ale naturii.
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 se va desfăşura în timpul orelor de curs, în fucţie de orar.
Timpul alocat pentru fiecare probă diferă de la o clasă la alta, fiind de 25 de minute la clasa a II-a şi de o oră la clasele a IV-a şi a VI-a.
Potrivit ministrului, evaluările urmăresc să identifice evoluţia de ansamblu a elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, pentru a oferi date substanţiale care vor permite o analiză a sistemului de învăţământ preuniversitar (pe segmentele menţionate).
Calificativele obţinute de elevii care au susţinut EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 nu vor fi trecute în catalog.


 

Urmărește-ne pe Google News