Astfel, reprezentanții Ministerului Educației și ai Inspectoratului Școlar din Capitală au confirmat că tezele elevilor din Capitală de la Evaluarea Națională 2019 vor fi corectate între sectoare, scrieedupedu.ro.
În țară, evaluarea și corectarea tezelor de examen vor fi realizate în continuare în alte județe decât cele în care elevii susțin probele scrise, din motive de securitate.
Florian Lixandru, secretar de stat din Ministerul Educației responsabil cu învățământul preuniversitar, a declarat că, la fel ca “în cazul olimpiadelor și concursurilor, sectoarele municipiului București sunt asimilate județelor”.
Putătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea, a confirmat și ea, pentru sursa citată, că lucrările elevilor vor fi notate încrucișat între sectoare.
“Sunt 6 centre de evaluare a lucrărilor de Evaluare Națională, pe București, corespunzătoare sectoarelor”, a spus ea.
Singura excepție va fi la evaluarea lucrărilor de la ultimul examen din cadrul Evaluării Naționale: proba de Limba și literatura maternă., unde pentru evaluarea și notarea tezelor vor fi chemați evaluatori din alte județe.
Posibilitatea ca ministerul să renunțe la corectarea încrucișată apare în Ordinul de ministru privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019.
Procedura corectării încrucișate a lucrărilor elevilor la examenele naționale a fost introdusă la Bacalaureatul din 2015, de ministrul de atunci, Sorin Cîmpeanu.
Peste 150.000 de elevi, care au terminat clasa a VIII-a, au susținut joi proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2019. Vineri, 21 iunie, are loc proba scrisă la limba și literatura maternă.
Citește și:
Cine este Octavian Ursu, românul care a devenit primarul orașului german Görlitz | GALERIE FOTO
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro