Elevii au de rezolvat trei subiecte mari, din aritmetică şi geometrie, şi sunt punctaţi cu câte 30 de puncte pentru fiecare dintre ele, 10 fiind din oficiu. Subiectele sunt de dificultate medie, de la calcule simple, până la funcţii şi probleme de geometrie în spaţiu.
Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin astăzi, sub supraveghere video, proba de matematică din cadrul evaluării naţionale. Notele obţinute de absolvenţii claselor a VIII-a vor conta la admiterea la liceu.
Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Acesta este al doilea an în care elevii vor susţine probele în săli de examen supravegheate cu camere video. Dacă elevii vor intra în sala de examen cu copiuţe, cu mijloace electronice de calcul sau cu telefoane mobile sunt daţi afară din examen şi li se acordă nota 1 la proba respectivă, indiferent dacă au copiat sau nu, potrivit rtv.net.
Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi permit rezolvarea în două ore. Proba scrisă la matematică a început la ora 9.00, după extragerea plicului cu varianta de subiecte.
 

Urmărește-ne pe Google News