Potrivit Edupedu, elevul a avut inițial nota 9,50 la limba română și 3,50 la matematică. După contestație, elevul a primit 9,75 la matematică, iar în final are media 9,65 la Evaluarea Națională 2024.

Foto: Captură Edupedu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a venit cu precizări pe acest caz, spunând că a fost vorba de „o eroare umană de încărcare a tezei scanate pe platforma de evaluare”.

 „În cazul lucrării de la proba scrisă de matematică cu diferență de notare, a fost o eroare umană de încărcare a tezei scanate pe platforma de evaluare. În urma afișării rezultatelor în data de 03.07.2024, candidatul a făcut contestație, lucrarea a fost scanată, reîncărcată pe platformă și a fost evaluată”, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, într-un comunicat citat de Ziarul de Vrancea.

Rata de promovare de la Evaluarea Națională 2024, după rezolvarea contestațiilor, este de 74,5%, în creștere cu 0,1% față de rezultatele inițiale, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, care a astăzi a publicat rezultatele finale.

Înainte de contestații, procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională 2024 era 74,4, cel mai slab rezultat din 2020 încoace.

În total, au fost înregistrate 27.640 de contestații, potrivit Ministerului Educației.

Urmărește-ne pe Google News