„Nu vom părăsi Artiomovsk (n.r. – numele rusesc al Bahmutului), vom mai insista câteva zile, ne vom lupta şi apoi vom vedea. A sosit un ordin de luptă în care se precizează clar că abandonarea posturilor va fi interpretată ca o trădare de patrie. Asta ni s-a spus, dar dacă nu există muniţie, ne vom abandona poziţiile şi ne vom întreba cine este adevăratul trădător, eventual cel care a semnat ordinul”, a spus Evgheni Prigojin.

Șeful grupului Wagner s-a plâns de faptul că, după ce duminică Moscova i-a promis că mercenarii săi vor primi toate armele şi muniţiile necesare pentru a continua lupta în acest oraş, „am primit în cele din urmă doar 10% din ceea ce am cerut”.

„Pur şi simplu ne-au înşelat fără ruşine”, a subliniat Prigojin, care a ameninţat vinerea trecută că îşi va retrage miercuri, 10 mai, unităţile din Bahmut din cauza lipsei de muniţie şi a morţii „fără sens” a oamenilor săi în acest oraş ucrainean.

În schimb, Evgheni Prigojin i-a acuzat marţi pe militari din armata regulată a Rusiei că au fugit de pe poziţiile lor din Bahmut.

„Astăzi (n.r. – marţi), una dintre unităţile Ministerului Apărării a fugit de pe unul dintre flancurile noastre. Ei şi-au părăsit poziţiile, au fugit. De ce statul nu reuşeşte să apere ţara? Ziua Victoriei este victoria strămoşilor noştri, noi nu am meritat nici o bucăţică din această victorie”, a precizat Evgheni Prigojin, care este în conflict deschis cu ierarhia militară rusă.

Potrivit șefului Wagner, ierarhia militară rusă caută să-l „înşele” pe preşedintele Vladimir Putin în ceea ce priveşte ofensiva în Ucraina.

„Dacă totul este făcut pentru a-l înşela pe comandantul-şef (Vladimir Putin), atunci fie comandantul-şef vă va sparge, fie poporul rus este cel ce va fi furios dacă războiul va fi pierdut. Există o crimă care se cheamă „distrugerea poporului rus”. Aceasta face un mic grup”, a afirmat Evgheni Prigojin, cu referire la Statul Major rus.

Săptămâna trecută, şeful Wagner a anunţat că îşi va retrage oamenii din Bahmut pe 10 mai dacă Statul Major nu-i va furniza muniţiile pe care le cere. Duminică, el a afirmat că a primit „promisiunea” pentru livrări suficiente, părând să respingă orice retragere din Bahmut în viitorul apropiat.

Urmărește-ne pe Google News