Într-o înregistrare audio de 11 minute, Prigojin spune că scopul marșului spre Moscova nu a fost răsturnarea conducerii ruse, ci să salveze Wagner, ameninţată de autorităţile ruse cu desfiinţarea de la 1 iulie.
„Am mărșăluit ca o formă de protest, nu pentru a răsturna conducerea Rusiei. Scopul marşului era să nu permitem distrugerea grupării Wagner și să cerem socoteală oficialilor care, prin acțiunile lor neprofesioniste, au comis un număr masiv de erori”, a transmis Prigojin.
El a mai spus că luptătorii Wagner regretă că „au fost nevoiți să lovească aviația rusă” – referire la declarația făcută sâmbătă că forțele sale au distrus un elicopter al armatei ruse, care i-a atacat. De asemenea, a reiterat faptul că a oprit marșul spre Moscova „pentru a evita vărsarea sângelui soldaților ruși”.
„Ne-am oprit în acel moment, când a devenit clar că va fi vărsat mult sânge. De aceea, credem că demonstrația a ceea ce intenționam să facem a fost suficientă. Decizia noastră de a ne întoarce a avut doi factori: nu am vrut să vărsăm sânge rusesc. În al doilea rând, am mărșăluit ca o demonstrație a protestului nostru”, a subliniat Prigojin.
„Marşul nostru a scos la lumină atât de multe lucruri despre care am mai vorbit: probleme grave de securitate în ţară”, a mai spus liderul Wagner.
Prigojin a mai spus că preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, mediatorul între Wagner şi Kremlin, „a întins mâna şi a propus să se găsească soluţii pentru continuarea activităţii Wagner în mod legal”.
Evgheni Prigojin a anunțat vineri seară, 23 iunie, că pornește cu luptătorii săi spre Moscova, pentru „a opri răul din conducerea militară”. Luptătorii Wagner au preluat controlul asupra Comandamentului militar de Sud, din Rostov, la primele ore ale dimineții de sâmbătă, 24 iunie. Ulterior, în cursul serii de sâmbătă, Prigojin a declarat că le-a ordonat luptătorilor săi să oprească marșul spre Moscova și să se întoarcă la bazele lor „pentru a evita vărsarea de sânge”.
Prigojin a fost văzut ultima dată plecând din Rostov, sâmbătă seara, într-un SUV negru, în aplauzele locuitorilor, după ce Kremlinul a declarat că Lukașenko a încheiat un acord prin care Prigojin a acceptat să plece în Belarus și să pună capăt rebeliunii.