RAPORTUL ARMAGEDON II
Anul 2002 este crucial pentru Romania atat in ceea ce priveste imbunatatirea vietii economico – sociale cat si in privinta integrarii tarii noastre in NATO.
Nu putem sa nu sesizam ca in calea ambelor deziderate ale Poporului roman se ridica o serie de oprelisti pe care, numai cunoscandu-le, opinia publica si factorii de decizie din Romania le vor putea inlatura.
1. Transformarea PSD in partid stat.
2. Conducerea discretionara a tarii exercitata de seful partidului majoritar si al Guvernului.
3. Asemanarea comportamentala tot mai accentuata intre Adrian Nastase si Nicolae Ceausescu.
4. Averile considerabile si luxul afisat de liderii PSD de la nivel central si local, in contradictie cu nivelul de trai precar al majoritatii populatiei.
5. Coruptia institutionalizata si presiunile in crestere, la nivel central si local, in vederea colectarii de fonduri pentru partidul de guvernamant.
Pornind de la aceste 5 puncte care se regasesc si in majoritatea analizelor de tara care se fac la nivelul institutiilor internationale si a ambasadelor marilor puteri la Bucuresti, unele chestiuni aparand cu foarte mare claritate, impotriva uzantelor diplomatice, in discursul unor personalitati ca Lordul George Robertson secretarul general al NATO si Michael Guest ambasadorul SUA, vom prezenta periodic diverse aspecte care pot lamuri anumite chestiuni. (fragment din Raportul Armagedon II)
Fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu, Mugur Ciuvica, este acuzat de procurorii Parchetului General de instigare la raspandire de informatii false prin Raportul Armagedon II si a primit interdictie de a parasi Capitala pentru 30 de zile. „Mana criminala”, cel care a difuzat informatiile false prin Internet, Ovidiu Cristian Iane, a fost arestat. Raportul Armagedon II continea acuzatii la adresa premierului Adrian Nastase si a membrilor partidului de guvernamant. Informatiile cuprinse in document au fost caracterizate de anchetatori drept „neconforme cu realitatea”. Mugur Ciuvica declara ca toate invinuirile care i-au fost aduse nu sunt adevarate si ca el n-are nici o legatura cu „Armagedon II”. El a precizat ca nu il mira nici o declaratie a prietenului sau Iane, pentru ca este convins ca asupra lui se fac mari presiuni.
Scandalul propriu-zis a inceput, joi, o data cu descoperirea in baza de date a computerului personal al lui Ovidiu Cristian Iane, administratorul societatii bucurestene Favorit Tech, a Raportului Armagedon II, receptionat pe adresa „iovidiu@Hotmail.com.” Anchetatorii au precizat, ieri, ca au ajuns la Iane prin UM 0962 (serviciul de informatii al MI), unitate ai carei ofiteri ar fi aflat de la un informator despre persoana care ar fi difuzat raportul in cauza pe Internet.
Sambata, insa, intr-un comunicat al MI, se preciza ca despre administratorul firmei Favorit Tech existau suspiciuni in legatura cu incalcarea unor prevederi legale in materia drepturilor de autor (folosirea fara licente a unor programe de calculator). Cert este ca politia s-a sesizat din oficiu si a intreprins mai multe controale intempestive la firmele in care este implicat Iane. Imediat dupa gasirea raportului incriminant, Iane a povestit ca pe 16 ianuarie (miercuri n.r.) a primit pe e-mail raportul „Armagedon II” de la Mugur Ciuvica, „o mai veche cunostinta de-a sa”.
Fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu il ruga sa transmita mesajul la mai multe adrese din tara si din strainatate, motivand ca nu se pricepe la asemenea operatiuni. Iane s-a conformat imediat, a creat un cont numit „oameni de treaba@hotmail.com” si a expediat mesajul. Apoi a sters contul initiat, pentru pastrarea anonimatului. In memoria calculatorului a fost identificata si lista completa cu adresele de e-mail ale institutiilor si publicatiilor la care s-a trimis materialul incriminator. Acum intra in actiune si procurorii Parchetului General, care, sesizati de politie, incep ancheta legata de raspandirea, prin Internet, a raportului Armagedon II. Vineri, apartamentul fostului sef de cabinet prezidential si cel al mamei acestuia sunt perchezitionate cu minutiozitate. Acasa la Mugur sunt gasite trei dosare cu sigla FPS, patru agende si mai multe casete audio si video. Dupa o scurta vizita la IGP, vineri seara, Ciuvica si sotia sa, Catalina Naghi, fosta secretara a lui Catalin Harnagea, pe vremea cand acesta lucra la SIE, sunt audiati la Parchetul General. Catalinei Naghi i se face rau in timpul anchetei si e trimisa acasa. Ciuvica, pe tot parcursul audierii, care a durat pana tarziu in noapte, sustine ca n-are nici o legatura cu raportul Armagedon II.
In conferinta de presa organizata sambata la Parchetul General, procurorul Alexandru Chiciu a declarat ca ordonanta de interdictie, pe numele lui Ciuvica, a fost emisa vineri seara. Acuzatia oficiala: instigare la transmitere de informatii false. Tot vineri seara a fost arestat Iane, pentru transmitere de informatii false. Alexandru Tuculeanu, prim-adjunctul procurorului general, a declarat, ieri, ca informatiile continute de raportul Armagedon II sunt „neconforme cu realitatea si lezeaza interesele statului”.
Politicienii se mira de amploarea actiunilor.
Partidele politice au reactionat la cazul retinerii lui Mugur Ciuvica, acuzat de instigare la raspandire de informatii false. Secretarul general al PSD, Cozmin Gusa, a declarat, sambata, agentiei Mediafax, ca demersul lui Mugur Ciuvica „este extrem de periculos. Acesti oameni din jurul lui Emil Constantinescu arunca pe piata astfel de delatiuni, procedand exact in stil Romania Mare”,
Presedintele PNL, Valeriu Stoica, a declarat ca „graba cu care a fost cercetat Mugur Ciuvica indica faptul ca a fost vorba despre o comanda politica. Nu stiu ce a facut sau ce nu a facut, dar modul in care s-a actionat ridica mari semne de intrebare”, a adaugat Stoica. Traian Basescu a declarat ca anchetarea familiei fostului sef de cabinet al lui Constantinescu, Mugur Ciuvica, a perchezitiei casei acestuia si a parintilor sai nu demonstreaza decat ca premierul Adrian Nastase si-a subordonat institutiile statului si le-a pus in slujba acoperirii actelor de coruptie savarsite de „gasca sa politica”.
Deputatul UDMR Ervin Szekely considera ca raportul Armagedon II este un document „preponderent politic”, iar Guvernul ar trebui sa contracareze efectele acestui document prin „mijloace politice” si nu prin retinerea lui Mugur Ciuvica.
Aseara, Emil Constantinescu i-a trimis o scrisoare lui Ion Iliescu, cerandu-i sa stopeze „Hartuirea” lui Ciuvica.
Mugur Ciuvica: „In viata mea nu am trimis mai mult de trei e-mail-uri”.
Mugur Ciuvica, seful de cabinet al ex-presedintelui Constantinescu, este decis sa accepte orice declaratie pe care o va face prietenul sau Ovidiu Iane, cel care este acuzat si arestat pentru raspandirea raportului Armagedon II prin Internet. El nu se considera vinovat de acuzatiile care ii sunt aduse.
Intr-o conferinta de presa organizata ieri, Mugur Ciuvica, director executiv al Asociatiei pentru Educatie Cetateneasca, a spus: „Din cate il cunosc eu pe Iane, el nu ar fi facut asemenea declaratii, drept pentru care eu accept orice fel de declaratii din partea lui pentru ca stiu ca este supus unor presiuni foarte mari”. Ciuvica spune ca prin aceasta manevra politica se incearca aducerea pe prima pagina a ziarelor a anturajului lui Emil Constantinescu si acum a autorilor raportului Armagedon II si eliminarea scandalurilor legate de afacerile membrilor PSD.
In acest fel, Mugur Ciuvica este de parere ca „Adrian Nastase este in spatele acestei uriase desfasurari de forte, mai ales ca atat la mine acasa, la mama si la Iane au fost prezenti peste 15 ofiteri superiori”. El a mai declarat ca anchetele sunt superficiale mai ales ca „s-a ajuns la mine in urma declaratiei lui Iane, nici-decum ca au descoperit ei ca eu sunt cel care a distribuit informatiile. In loc sa mearga la firma lui Iane din Militari, ei au perchezitionat casa lui din cartierul Berceni. Cum au ajuns la astfel de decizii nu inteleg”.
Ciuvica sustine ca nu are nici o legatura cu aceste rapoarte, nici cu Armagedon I si nici cu Armagedon II. „In viata mea nu am trimis mai mult de trei e-mail-uri si cred ca in calculator nu am sapte mesaje, pentru ca fara ajutorul unui coleg nu stiu sa le trimit”. In prezent, Ciuvica nu e decis daca va depune o plangere, pentru ca nu are un plan concret. „Totul s-a desfasurat foarte rapid. Am discutat cu avocatii, dar numai pe probleme de procedura”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News