Potrivit autoritățile din domeniul educației, testele școlare au fost amânate pe termen nelimitat, deoarece Sri Lanka se confruntă cu cea mai gravă criză financiară de la independența din 1948. 

„Directorii școlilor nu pot organiza examenele, deoarece tipografii nu sunt în măsură să strângă valuta necesară pentru a importa hârtia și cerneala necesare”, a declarat Ministerul Educației, citat de Al Jazeera.

În urma acestei decizii luate în ultimă instanță de autorități vor fi afectați aproximativ două treimi din cei aproximativ 4,5 milioane de studenți din Sri Lanka.

Sri Lanka trece printr-o criză valutară fără precedent, care a forțat devalorizarea monedei din micuța țară insulară din sudul Asiei și a afectat plățile pentru importuri esențiale, cum ar fi alimente, medicamente și combustibil. Astfel, guvernul a fost forțat să intervină și să scoată armata pe străzi pentru a ajuta populația.

„Decizia de a poziționa trupele în apropierea pompelor de benzină și a punctelor de alimentare cu kerosen a venit după ce trei persoane vârstnice au murit în timpul așteptării la o coadă lungă”, au spus oficialii.

S-au format cozi lungi în toată țara pentru produse alimentare și ulei, guvernul instituind întreruperi de curent electric și raționalizarea laptelui praf, zahărului, lintei și orezului.

În plus, ca mijloc de reducere a cheltuielilor, guvernul de la Colombo a decis să închidă unele misiuni ale statului Sri Lanka în străinătate, a informat ministrul relațiilor regionale, Taraka Balasuriya.

La sfârșitul anului trecut, Sri Lanka s-a oferit să plătească în ceai o datorie externă pentru importurile de petrol, din cauza lipsei de valută.

FOTO: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News