Ministerul
chinez al Educației precizează că această presiune dăunează
”sănătății phisice și mentale a elevilor”.

Până acum, elevii chinezi trebuiau să susțină examene scrise începând din primul an de școală primară până la admiterea la universitate, de la 18 ani.

Examenele sunt o parte necesară a educației școlare…. dar unele școli au probleme precum examenele excesive, care pun o povară prea mare asupra elevilor. Acest lucru trebuie corectat.

Ministerul chinez al Educației:

De asemenea, conform noilor reguli, este limitat numărul de examene și teste pe care o școală le poate stabili într-un semestru.

”Clasele I și a II-a ale școlii primare nu trebuie să susțină examene scrise. Pentru alte clase, școala poate organiza examene scrise la final de semestru. Examenele intermediare sunt permise la clasele de gimnaziu. Localitățile nu pot organiza examene regionale sau inter-școlare pentru clasele primare”, au mai precizat reprezentanții ministerului.

În același timp, autoritățile au decis că ca elevii de gimnaziu care nu sunt în clasele terminale nu pot susține teste săptămânale sau examene lunare.

„Nu sunt permise nici examinările deghizate sub diferite nume, precum cercetarea academică”, se mai arată în hotărârea ministerului.

Deciziile fac parte dintr-o amplă reformă a sistemului educațional începută de autoritățile de la Beijing.

Piedici pentru creșterea natalității

Presiunea asupra elevilor și costul pe care îl presupune educația de calitate sunt văzute drept piedici în calea creșterii natalității.

În China sunt practici obișnuite înscrierea copiilor la o mulțime de cursuri extrașcolare, unele foarte scumpe, sau cumpărarea de locuințe în apropierea celor mai bune școli.

Încercând să stimuleze natalitatea, autoritățile chineze vor permite cuplurilor căsătorite să aibă trei copii. Legea privind planificarea familială a fost modificată pe 20 august. În urmă cu șase ani, legea fusese relaxată în sensul în care cuplurilor li s-a permis să aibă doi copii, după decenii la rând în care Partidul Comunist a dictat dimensiunea familiilor.

Foto: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News