„Ne aflăm într-o situație fără precedent, să nu se poată organiza examenul de rezidențiat. 5.684 de absolvenți riscă să nu poată continua pregătirea”, spune Sorina Pintea, potrivit HotNews.ro.
Pintea a precizat că Ministerul Sănătății a întocmit toate actele necesare, dar, din cauza faptului că nu există în acest moment un ministru al Educației, examenul nu se poate desfășura la timp.
Sorina Pintea a mai spus că această amânarea nu va afecta foarte mult examenul, glumind că „studenții au două săptămâni în plus să învețe.”
Ministrul a mai precizat că pentru organizarea examenului este necesară emiterea a 7 ordine de ministru, dintre care 3 comune: Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Primul ordin comun vizează chiar metodologia examenului.
Sorina Pintea a acuzat faptul că președintele Klaus Iohannis putea numi un ministru al Educației, dar a refuzat să o facă.
Dăncilă: „Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici”
Premierul Viorica Dăncilă a transmis, la rândul ei, că preşedintele Klaus Iohannis este vinovat de situaţia din Educaţie.
„A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru. Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical”, a scris Dăncilă, vineri, pe Facebook.
Premierul şi-a încheiat postarea cu întrebarea: „Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro