Specialiştii spun că resveratrolul, o substanţă din vinul roşu, poate să distrugă celulele care provoacă procesul de îmbătrânire. Acest lucru însă nu poate fi cu adevărat aplicat, deoarece cantitatea de vin necesară pentru a eficientiza acest proces presupune un nivel atât de mare de alcool încât ar putea să-i ucidă pe pacienţi înainte ca aceştia să moară din cauza bătrâneţii.
Coordonatorul studiului, profesorul Thomas Nystrom, a declarat: „Resveratrolul se găseşte în vinul roşu şi el poate să controleze ritmul de îmbătrânire. Însă o persoană ar trebui să bea foarte mult vin roşu pentru ca această substanţă să aibe efect, probabil între 15 şi 100 de sticle de vin roşu într-o singură zi, ceea ce reprezintă o cantitate pe care nimeni nu o poate asimila”.
Nystrom este de părere că aceste descoperiri sunt totuşi foarte importante, deoarece ele pot fi folosite în tratamentul maladiilor ce apar la vârsta a treia.