A trecut multă vreme de când asistenta nu a mai pus piciorul într-un spital. După tragedia care a avut loc, în 16 august 2010, la Maternitatea Giuleşti, Florentina Cîrstea nu a mai avut curajul să-şi exercite meseria. A fost găsită principalul vinovat pentru nenorocirea produsă în acea zi nefastă, când a lipsit din salon 12 minute pentru a se duce la toaletă. Anchetată ulterior, femeia a stat 60 de zile în spatele gratiilor, în arestul Poliţiei Capitalei. Mai târziu, Tribunalul Bucureşti a luat decizia ca asistenta să fie cercetată în stare de libertate, la fel ca şi ceilalţi inculpaţi în dosar.
Are interdicţie de a păsi ţara
La nici o lună de la eliberare, asistenta a fost rechemată la serviciu, ba mai mult, a primit şi alte oferte de muncă din partea altor unităţi spitaliceşti. Neavând nici o obligaţie judiciară, în afară de interdicţia de a părăsi ţara, femeia s-ar fi putut întoarce fără probleme la maternitate. Totuşi, a refuzat orice ofertă, spunând că nu mai poate intra în nici un spital. Acest lucru însă a fost valabil până acum două săptămâni, când, în urma insistenţelor unor medici şi ale colegelor de serviciu, Florentina s-a reîntors la muncă, chiar în salonul de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti. Ieri dimineaţă, fotoreporterii Libertăţii au surprins-o pe asistentă ieşind din tura de noapte. În jurul orei 7.00, soţul femeii şi-a făcut apariţia la spital pentru a-şi lua acasă soţia. După ce şi-a pus bagajele pe bancheta din spate a maşinii, asistenta s-a urcat în autoturism, în dreapta soţului, şi au plecat spre casă. Oare cât de liniştiţi?
Iată filmul tragediei, relatat de ziarul Libertatea

Au suferit din cauza ei


Asistenta de la Maternitatea Bucur, reprofilată ca moaşă
Din cauza asistentei Emilia Baron, un copilaş a fost nenorocit pe viaţă, după ce, în noiembrie 2009, femeia l-a uitat pe micuţ mai multe ore într-un incubator al Maternităţii Bucur din Capitală.


Nou-născutul a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului şi mai multe intervenţii chirurgicale. Deşi familia a dat-o în judecată pe asistentă şi presa a vuit despre neglijenţa ei în serviciu, în toamna anului trecut, femeia a fost angajată la Maternitatea Caritas din Capitală. Între timp, spitalul, care a reprimit-o ca moaşă, s-a desfiinţat şi, în prezent, procesul în care familia băieţelului ars îi cere fostei asistente despăgubiri de un milion de euro continuă. (Oana Timar)
Acuzat de viol, chirurgul Trancă operează iar copii
Condamnat la patru ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri de 50.000 de lei, medicul Răzvan Trancă (foto stânga) s-a întors, la finele anului trecut, la secţia de Chirurgie de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Trancă a fost trimis în judecată în 27 martie 2007, pentru viol şi tentativă de omor, după ce a fost acuzat că a violat-o şi a aruncat-o de la etajul şase pe Andreea Mocanu, care îi era pacientă.

Urmărește-ne pe Google News