Dacă în primul caz există riscul să pierdeți banii și să nu-i mai recuperați niciodată, în al doilea caz credibilitatea firmelor respective este clar mais căzută, iar aceasta vine cu anumite riscuri.

„Sunt persoane fizice care au fost administratori sau asociați ai unor companii ce vindeau pachete de servicii turistice, firme care și-au pierdut licența, au plecat de acolo și acum sunt acționari în alte companii nou deschise. Noi avem directiva europeană ce trebuie implementată până la finele anului și vorbește de garantarea pachetelor de servicii turistice, iar în atare condiții trebuie să facem o reglementare coerentă în așa fel încât să nu mai existe acest risc”, a declarat pentru Libertatea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

De asemenea, există și în mediul online companii care vând pachete de servicii turistice dar acestea nu sunt licențiate și este obligatoriu să aibă o licență.

Cum verificați dacă firma vinde legal vacanțe

„Pe site-ul ministerului Turismului este o rublică unde se pot vedea toate companiile de cazare și alimentație publică care sunt acreditate și agențiile de turism care sunt licențiate. Acele companii pot vinde legal pachete de servicii turistice”, a mai spus ministrul Turismului.

Astfel că, dacă intrați pe un site pentru a achiziționa următoarea vacanță, verificați cărei firme aparține site-ul și dacă acea firmă este acreditată sau licențiată de Ministerul Turismului.

Site-urile vor fi închise temporar

„Ultima discuție pe care am avut-o cu oficialii ANPC, i-am intrebat ce se întâmplă dacă un site care nu este licențiat de noi, dacă există vreo variantă prin care să atenționăm site-ul respectiv. Așa s-a ajuns la concluzia că în aceste cazuri dacă nu se conformează cerințelor noastre se poate merge și până la suspendarea site-ului pe o perioadă determinată până remediază problemele”, a afirmat Mircea Dobre.

Sunt probleme in continuare legate de evaziunea fiscală, iar tot ce poate face ministerul este, în momentul de față, să anunțe poliția, la Serviciul Fraude.

„Până acum am făcut mai multe sesizări, și vom da cifrele exacte luni, pe această listă se află și Fun Trip.  Ca un exemplu, Direcția de Control a ministerului se deplasează la sediul unei companii pentru verificări, în cazul Fun trip când am ajuns la sediu, nu mai era nimeni acolo. Așa că Direcția de Control a sesizat poliția la Serviciul Fraude”, a mai afirmat ministrul.

Citește și: 

 
 

Urmărește-ne pe Google News