Foștii deputați și senatori s-au trezit, atunci când au venit să își facă lichidarea, că trebuie să predea telefoanele, tabletele, mobilierul, dar și mașinile de servicu și aparatura electronică primită în timpul mandatului.
”Am primit anul trecut telefoane foarte performante și tablete. Nu am știut că va trebui să le returnez, așa că le-am făcut cadou la rândul meu. Acum m-am trezit că am de dat 3.000 de lei, pentru că nu s-au amortizat contractele cu compania de telefonie mobilă. Fac cumva rost de bani și voi plăti. Poate mă vor lăsa să-i dau în rate”, ne spune un fost senator.
Mai mult, aleșii care au primit mobilier nou și aparatură electronică de la Senat sau Camera Deputaților și care nu a putut fi casate, vor trebui să-l plătească Parlamentului, dacă le-au distrus. ”Am de plătit două birouri și un PC. S-au stricat la sediu, iar cel venit în locul meu nu vrea să le primească așa. Sunt câteva mii de lei. Ce să fac, dacă nu am reușit să prind un nou mandat. Asta-i viața”, spune un alt fost deputat.
Cei care au rămas fără locul de parlamentar și acum sunt pe drumuri, stau pe la ușile șefilor de partide în speranța că vor primi și ei ceva de muncă. ”Ce să fac, stau pe la ușile șefilor și încerc să intru în audiență să văd dacă se găsește și pentru mine ceva. Poate ceva pe la Guvern, la o Regie, agenție sau măcar consilier la Parlament. Nu am crezut că e chiar așa grea viața de după…”, ne-a mărturisit un fost deputat.
De altfel, foștii aleși au fost observați pe holurile Casei Poporului încă din prima zi de muncă a noului Legislativ. Fie pe post de ghizi, pentru noii colegi care au câștigat alegerile, fie pentru a încerca să găsească un loc de muncă, după ce s-au trezit fără nicio activitate, după patru ani pe băncile Parlamentului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro