Cel mai răsunător scandal în prag de Bacalaureat a fost cel din vara anului 2013, atunci când conducerea unui întreg liceu din București a fost demisă după ce polițiștii au descoperit în timpul unor percheziții cum se încerca ”sensibilizarea” comisiilor cu bani. Toată acțiunea se întâmpla la Liceul Dimitrie Bolintineanu, aici unde șpaga colectată de la elevi era plasată în șervețele, sub regia directoarei Costica Vărzaru, cea care a beneficiat de sprijinul mai multor colegi, dar și a câtorva părinți. Practic, toată lumea știa că membrii comisiei urmau să fie unși cu bani ca să-i lase pe elevi să se desfășore în voie, întocmai după planul directoarei.

Costica Vărzaru, împreună cu unul dintre părinții devenit complice, au fost condamnați la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, după aproximativ trei luni petrecute în arest preventiv. Sentința instanței a fost cel puțin ciudată în cazul pedepsei directoarei, când s-a invocat că motivul pentru care nu a primit închisoare cu executare a fost acela că toată cheltuiala ei pe perioada detenției s-ar fi făcut din bugetul public. Practic ar fi fost o pagubă. Ajunsă bine-mersi în vila ei faraonică din Clinceni, directoarea  a fost nevoită să se reprofileze din cauza reputației pe care ”și-a câștigat-o”. A decis să-și înființeze o firmă care oferă servicii la domiciliu, și nu numai.

Această afacere o are împreună cu soțul ei. Culmea este că statutul directoarei a pălit atât de mult, încât acum și-a scos la vânzare serviciile de bonă pentru animale, ba chiar este dispusă să plătească facturi și să facă cumpărături contra cost, după cum anunță pe pagina de internet a SRL-ului.  Și, la o adică, deși nu o recomandă vreo calificare în asta, Costica Vărzaru este dispusă, spune ea, să acorde și ”consiliere de imagine pentru îmbunătățirea stilului vestimentar”.

Există un episod memorabil, înregistrat în istoria internetului, în care fosta directoare a demonstrat că se pricepe mai degrabă să dea jos haine, decât să îmbrace. Costica Vărzaru a oferit o lecție de striptease, în 2003, în timpul unei petreceri de absolvire, atunci când a dezbrăcat doi elevi în timp ce dansau. Întâmplarea nu a rămas decât cu ecouri și sancționări verbale, iar fosta directoare și-a păstrat fără probleme funcția.

La fel de natural pare să fi decurs și viața ei după condamnare, deși nu a mai avut aceeași bani și influență. Ea le-a cerut judecătorilor dreptul de a părăsi țara, pentru un concediu în Grecia, pentru o săptămână, fapt ce i-a fost admis.

Rezultate bacalaureat 2016. Uite ce note s-au luat!

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News