Idila dintre Maria Andreea Pătraşcu (41 de ani) – consilier la Ministerul Muncii -, și cel care avea să-i devină amant, Alfons Gabriel Arhire (34 de ani) – șofer -, s-a conturat în luna septembrie a anului trecut. Maria descoperise în telefonul soțului ei un schimb mesaje de dragoste între arab și o anume Karina și, supărată nevoie mare pe Saleh, a decis să se răzbune. Fără să stea pe gânduri, s-a prins, la rându-i, în jocul infidelității. Rețelele de socializare, unde l-a cunoscut pe Alfons, i-au fost de mare ajutor. Câteva săptămâni mai târziu, cei doi proaspăt îndrăgostiți planificau deja uciderea soțului Mariei după ce, într-o altă conversație prin sms purtată cu aceeași Karina, descoperită tot pe telefonul bărbatului, Maria era jignită de arab. „Trebuie să iei atitudine. Ai putea să-l otrăvești, să-i pui sodă caustică puțin câte puțin în mâncare sau aș putea să-l bat eu”, au fost variantele pe care amantul i le-a oferit ibovnicei sale.
La data de 13 decembrie, Maria s-a hotărât să acționeze. L-a invitat la ea pe cel cu care era deja în procedură de divorț la notar, au ieșit în parc cu fetița lor de nouă ani, s-au întâlnit cu câțiva prieteni, după care s-au întors acasă. După cină, bărbatul a cerut un ceai. Femeia i l-a adus, nu mai că i l-a „îndulcit” cu un pumn de diazepam. Somnul greu în care a căzut bărbatul a fost vegheat toastă noaptea de Maria care, speriată că omul nu mai moare o dată, l-a sunat pe amant. „Doarme, nu a murit. Când se va trezi dimineață își va da seama ce am vrut să fac”, s-a plâns Maria lui Alfons. „Pune-i o pernă pe față, sufocă-l!”, a venit răspunsul bărbatului. Dimineață, când încă arabul dormea dus, discuția s-a repetat și, pentru faptul că Maria nu a fost în stare să-și ducă „misiunea” până la capăt, Alfons a venit la ea acasă. Ceea ce a urmat este parcă desprins din filmele cu mafioți care-și execută „necredincioșii” în cel mai dur stil. „Am avut un moment de ezitare…Era în stare de semiconștiență, dormea dus. I-am pus cătușe la mâini. Ea (n.r. Maria) l-a ținut de picioare. I-am băgat capul în pernă și am apăsat aproximativ un minut. A încercat să riposteze, dar era prea slăbit, nu avea forță…”, avea să recunoască amantul Alfons în fața anchetatorilor.
Apoi, totul e istorie. Cei doi au băgat cadavrul într-o valiză pe care au pus-o în portbagajul mașinii arabului. Autoturismul cu număr de Constanța a fost apoi abandonat undeva în Pantelimon, în apropierea Secției 9. Acolo a fost descoperită de niște muncitori care se apucaseră să asfalteze o stradă. Încet, încet, procurorii bucureșteni și polițiștii de la „Omoruri” au strâns lațul în jurul celor doi, i-au băgat în cercul suspecților și mai apoi i-au demascat ca fiind autorii oribilului asasinat. Undeva, în spatele acestei crime, este și o poveste legată de banii lui Haj Saleh Moustafa la care râvnea Maria Andreea Pătraşcu.
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News